PMP schimbă propunerea de premier: Traian Băsescu, propus la consultări

PMP schimbă propunerea de premier: Traian Băsescu, propus la consultări

UPDATE:În cele din urmă, PMP a anunțat la consultările de la Palatul Cotroceni că europarlamentarul Sigfried Mureșan este propunerea partidului.

După ce inițial s-a vehiculat că PMP se va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de premier a europarlamentarului Sigfried Mureșan, se pare că partidul și-a schimbat propunerea și îl voi nominaliza pe fostul președinte Traian Băsescu, susțin surse politice apropiate PMP.

Traian Băsescu a spus de mai multe ori public că el ar fi cea mai bună variantă de premier pentru România.

"De câte ori le spun că sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea România, nu vedeţi că nu reacţionează nimeni? (…) Am acumulat prea multă experienţă şi cunosc prea bine şi ţara şi statul ca să poată spună cineva că e mai bun decât mine. (…) Nimeni nu e de neînlocuit. Poate fi şi un alt premier foarte bun al României, dar eu sunt cel mai bun. Fără să spun că sunt perfect", a declarat Traian Băsescu.

Cu toate acestea, șansele ca Klaus Iohannis să accepte o asemenea numire sunt aproape nule deoarece are doar puțin peste 5% în Parlament și niciun alt partid nu a anunțat dorința unei alianțe cu PMP.

Ultima oră
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)