PNL a votat excluderea lui Radu Stroe din partid: ”Sper să se refacă USL. Nu rupi vehiculul politic pentru legea amnistiei”

PNL a votat excluderea lui Radu Stroe din partid: ”Sper să se refacă USL. Nu rupi vehiculul politic pentru legea amnistiei”
Foto: B1 TV

PNL a votat, marți, excluderea lui Radu Stroe din partid, relatează B1 TV.

Stroe a precizat că va rămâne deputat independent.

”Nu eu am vrut să fiu ministru al Administrației, am fost adus. Eu l-am chemat pe Antonescu și l-a întrebat dacă dorește să demisionez de la MAI. Până la urmă a acceptat. Eu nu mă agăț de funcția de ministru”, a spus el.

”Sper să se refacă USL. Nu rupi vehiculul politic pentru legea amnistiei. Pur și simplu o respingi”, a subliniat Stroe.

”Cred că PNL trebuie să facă programul de guvernare și angajamentele față de electorat. Nu trebuie să facă opoziție și doar atât”, a încheiat deputatul.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că decizia în BPN a fost luată cu 53 de voturi „pentru”, 10 voturi „împotrivă”, iar un vot a fost nul.

„Toată discuţia a pornit ieri în cadrul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, liderul de grup George Scutaru a fost mandatat de colegi să aducă subiectul pe ordinea de zi în Biroul Politic Naţional. Aici colegii i-au reporşat domnului Stroe că în timp noi, tot PNL, toate structurile suntem agrenaţi în această bătălie foarte importantă pentru PNL, domnia sa are altă atitudine, total nepotrivită atât pentru calitatea de vicepreşedinte, cât şi pentru cea a unui fost demnitar foarte important din partea PNL. La votul pe moţiunea simplă privind medicamentele compensate, domnul Stroe a considerat că e bine să voteze împotriva moţiunii simple iniţiată de PNL şi a unei politici susţinute a partidului”, a declarat Pocora.

Radu Stroe a fost exclus din Partidul Național Liberal