PNL îi cere lui Toader să oprească revocarea lui Lazăr: Un demers politic de represiune. PSD-ALDE nu își dorește decât sancționarea României

PNL îi cere lui Toader să oprească revocarea lui Lazăr: Un demers politic de represiune. PSD-ALDE nu își dorește decât sancționarea României

PNL îi cere, prin vocea prim-vicepreşedintelui Raluca Turcan, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să oprească procedura de revocarea a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.
Raluca Turcan subliniază că procedură de revocare s-a lovit de nulitate din cauza „minciunii și erorii grosolane făcute de ministru în demararea procesului” .

„A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1700 de magistrați și s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanțe și parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar”, a afirmat Turcan.

Liderul liberal acuză faptul că decizia lui Tudorel Toader nu este altceva decât un atac la justiţie.

„Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva Procurorului General, care este șeful Ministerului Public, dar și împotriva întregului sistem judiciar,” consideră liderul deputaţilor PNL.

Raluca Turcan atrage atenţia că prin comportamentul şi deciziile coaliţiei PSD-ALDE România va avea mult de pierdut şi riscă sancţiuni periculoase în mediul online.

„Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluții în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiționarea alocării de fonduri europene în funcție de respectarea principiilor statului de drept. Dacă Guvernul nu abandonează acest demers și nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituțiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu își dorește altceva decât sancționarea României și, implicit, sabotarea și distrugerea a tot ceea ce s-a obținut bun de la Uniunea Europeană”, afirmă liderul deputaților liberali.