Rareş Bogdan: Solicităm demisia lui Teodor Meleșcanu! Am depus plângere penală. Este OBLIGATORIU ca votul electronic şi votul prin corespondenţa să fie introduse (VIDEO)

Rareş Bogdan: Solicităm demisia lui Teodor Meleșcanu! Am depus plângere penală. Este OBLIGATORIU ca votul electronic şi votul prin corespondenţa să fie introduse (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Rareş Bogdan

PNL solicitădemisia ministrului de Externe, Teodor Melescanu, va depune o plângere penală pe numele lui din cauza problemelor cu votul din diaspora,şi solicităintroducerea votului electronic şi prin corespondenţă, a declarat Rareş Bogdan, în timpul unei conferinţe de presă de la sediul PNL, de marţi.

Rareş Bogdan a mai indicat şi că pe numele lui Teodor Meleşcanu va fi depusă şi o plângere penală în descursul zilei de joi.

„Anunţăm depunerea unei plângeri penale împotriva ministrului de Externe, TeodorMeleşcanu, cel care se face vinvoat de boicotarea votului, de blocarea românilor şi de o ruşine imensă făcută României. Sunt probleme de imagine înfiorătoare în acest moment. Toată presa la nivel mondial a preluat cozile groazei.”

„Sunt oameni bătuţi, oameni umiliţi, oameni luat cu carabinieri, cu Poliţia Naţională, cu jandarmerie, oameni loviţi de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost luaţi pe sus din secţiile de vot din Italia, din Franţa, din Olanda, din Germania, din Spania sau din Marea Britanie. Acest lucru nu poate rămâne nepedepsit”, a spus fostul jurnalist.

„Este obligatoriu ca votul electronic şi votul prin corespondenţăsă fie introdus în procesul electoral. Iar în cazul votului prin corespondenţă, acest lucru trebuie să se întâmple încă de la alegerile prezidenţiale”, a precizat Rareş Bogdan.

Totodată, el a făcut apel la parlamentarii Opoziţie şi de guvernământ să deblocheze iniţiativa legislativă cu privire la votul prin corespendonta şi votul electronic. Potrivit lui Rareş Bogdan, iniţiativa ar fi fost „trântită” în Senat, încă din lună martie, şi s-ar aflablocată în Comisia Juridică, condusă de Florin Iordache.

„Solicităm de urgenţă, demisia lui Teodor Melescanu, solicităm, de urgenţă ca votul prin corespondenţăşi votul electronic să fie introduse pe această iniţiativă care a făcut tot parcursul în Camera Deputaţilor şi a ajuns să fie blocată în Comisia Juridică”, a mai spus fostul jurnalist.

„Deci problema votului din diaspora se poate rezolva în câteva zile.Trebuie să existe doar responsabilite din partea celor care au fost aleşi de cetăţeni pentru a rezolva această problemă”, a adăugat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.