Ponta, bilanț al guvernării pe blog: „100 de zile de oprit marile jafuri PDL”

Ponta, bilanț al guvernării pe blog: „100 de zile de oprit marile jafuri PDL”

Premierul Victor Ponta face, pe blogul personal, un „raport preliminar”, la 100 de zile de la preluarea guvernării. Șeful Guvernului susține că cele mai mari realizări de până acum sunt „oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica”, precum și rezolvarea problemei legată de „reţeaua de crimă organizată de la ANAF”.

Dar aş face un mic raport preliminar, numit «100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL» – şi mă limitez la două exemple foarte cunoscute şi clare: Aş începe cu ceea ce cred că este cea mai mare realizare a guvernării actuale – oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica – prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii deştepti care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste un miliard de euro pargubă (şi economiile în acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societăţii şi am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevarată a acestei companii„, scrie Victor Ponta pe bliog

Totodată, premierul s-a referit şi la „reţeaua de crimă organizată de la ANAF”, despre care spune că este promovată de Gheorghe Falcă şi „grupul de la Arad”.

Rezultatul: doar în trimestrul 2 al anului (după plecarea lui Blejnar) încasările la bugetul au crescut cu 1,2 miliarde de lei faţă de primul trimestru. Deci simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF! Pot să adaug uşor cca 50 mil euro prejudiciu la Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului preşedinte Duţă (alt protejat al lui Videanu şi al PDL) – sau 50 mil lei furate de Funeriu la Ministerul Educatiei sub pretextul organizării clasei pregătitoare, sau 200 milioane de euro deja contractaţi de Dna Udrea şi Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca «şpagă» înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL; şi putem continua acest raport! Sunt gata să-l completez şi să îl trimitem în două locuri: La sediul PDL, ca să-i ajut să faca un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea şi accesul direct la bani publici; Dnei Kovesi şi Dlui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat şi recuperat aceşti bani decât să intre cu forţa în biserici şi în curţile oamenilor care au votat!„, scrie Ponta în intervenția pe blog.

Ultima oră
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)