Ponta: Dacă la turul II există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi de la MAE. Meleşcanu: De ce să demisionez, că am făcut să voteze mai mulţi români? (VIDEO)

Ponta: Dacă la turul II există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi de la MAE. Meleşcanu: De ce să demisionez, că am făcut să voteze mai mulţi români? (VIDEO)

Cozile neputinţei din diaspora ţin deja capul de afiş al presei internaţionale. Mii de români stau la rânduri interminabile în oraşele din întreaga lume, încercând să-şi exercite dreptul legal de a vota în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Nervozitatea creşte pe măsură ce se apropie ora de închidere a urnelor şi, cu siguranţă, foarte multe persoane nu vor apuca să-şi exercite un drept legal. (Detalii despre situaţia din diaspora – AICI)

Acum mai puţin de două săptămâni premierul Victor Ponta promitea în direct pe B1 TV că dacă la turul al II-lea va exista vreun cetăţean român care nu va putea vota, va demite tot ministerul de Externe. Declaraţia sa este explicită şi poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

Ponta: Dacă un român nu va reuși să voteze în străinătate, pleacă tot MAE

Ministrul de Externe va fi cred că la Londra , toţi secretarii de stat şi conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme în trecut, iar le-am spus foarte clar: pe 16 noiembrie trebuie să voteze toţi românii care vor să voteze. Dacă rămâne un român care a vrut să voteze şi care din cauza organizării nu a votat, pleacă toată echipa de la MAE. Cât mai sunt încă prim-ministru pot să iau încă asemenea măsuri, după aceea le va lua domnul Tăriceanu. Deci lucrurile clar se vor îndrepta” (Premierul Victor Ponta, 4 noiembrie 2014, Materialul integral – AICI)

Între timp, actualul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, pur şi simplu s-a întors duminică de la Paris la Bucureşti pentru a vota, deoarece a fost imposibil ca el să-şi poate exercita acest drept în capitala Franţei. Întrbat de reporteri dacă va demisiona, Meleşcanu a susţinut că nu are nici un motiv, deoarece au votat mai mulţi români decât în turul I…

Meleșcanu s-a întors la București ca să voteze

De ce să demisionez, că am făcut să voteze mult mai mulți români decât în turul
1?Credeți că asta e?Responsabil pentru ce?Că aplic prevederile
legale?
” (Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, 16 noiembrie 2014, Materialul integral – AICI)

De ce să demisionez, că am făcut să voteze mult mai mulți români decât în turul 1? Credeți că asta e? Responsabil pentru ce? Că aplic prevederile legale?” (Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, 16 noiembrie 2014, Materialul integral – AICI)

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare