Ponta: Dacă pe 16 noiembrie, până la ora 21.20, un singur român din străinătate nu a reușit să voteze, tot Ministerul de Externe va fi demis (VIDEO)

Ponta: Dacă pe 16 noiembrie, până la ora 21.20, un singur român din străinătate nu a reușit să voteze, tot Ministerul de Externe va fi demis (VIDEO)

Victor Ponta a declarat că este convins că în turul doi al alegerilor nu vor mai exista probleme cu votul în diaspora, adăugând că dacă va exista un singur român care nu va reuși să voteze în străinătate, tot Ministerul de Externe va fi demis.

„Dacă în turul doi există un singur român care vrea să voteze și nu poate, pleacă toată echipa de conducere, ministru, secretari de stat, toți. Dacă pe 16 noiembrie, până la ora 21.20 nu au reușit să organizeze alegerile, vor răspunde toți”, a spus Ponta la B1 TV.

„În diaspora a fost proastă organizare, am avut același număr de secții de vot ca în 2009 și aproximativ același număr de votanți. Față de 2009, când s-a fraudat votul, de data aceasta s-a introdus declarația pe propria răspundere, cu CNP-ul, care a dus la prelungirea duratei de vot pentru o persoană”, a completat premierul.

El a adăugat că ministrul de Externe Titus Corlățean va participa la alegerile de la Londra pe 16 noiembrie.

„Este inacceptabil, este o disfuncţionalitate de organizare, pentru că au fost aceleaşi număr de secţii de vot, acelaşi număr de votanţi, cu o mică diferenţă, 146.000 la 160.000, dar a fost un sistem antifraudă şi bun, foarte bine că a fost, pentru ca să nu se mai întâmple ce a fost în 2009, dar care a presupus un timp foarte lung, completare şi oamenii nu au mai putut să voteze. Azi a fost Biroul Electoral Central, pentru că toate măsurile le poate lua BEC, iar noi am pus la dispoziţia MAE toate resursele financiare, oameni necesari ca să fie totul în regulă. Ministrul de Externe va fi cred că la Londra , toţi secretarii de stat şi conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme în trecut, iar le-am spus foarte clar: pe 16 noiembrie trebuie să voteze toţi românii care vor să voteze. Dacă rămâne un român care a vrut să voteze şi care din cauza organizării nu a votat, pleacă toată echipa de la MAE. Cât mai sunt încă prim-ministru pot să iau încă asemenea măsuri, după aceea le va lua domnul Tăriceanu. Deci lucrurile clar se vor îndrepta”, a spus Ponta.

Ponta: Dacă un român nu va reuși să voteze în străinătate, pleacă tot MAE