Ponta, despre Legea Salarizării: Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență. Legea este mult prea complexă și este nevoie de dezbatere (VIDEO)

Ponta, despre Legea Salarizării: Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență. Legea este mult prea complexă și este nevoie de dezbatere (VIDEO)
Foto: gov.ro

Victor Ponta a declarat că noua lege a salarizării va intra în vigoare doar după ce va fi discutată în Parlament, va fi votată și va fi promulgată de către președinte, neexistând posibilitatea ordonanței de urgență.

”Nu mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, aprobată în Parlament, promulgată de către președinte. Nu există altă formulă. Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență. Este o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să spun că e perfectă ar fi o greșeală. Este nevoie de o dezbatere, iar președintele, după ce nu a promulgat Codul Fiscal și cel forestier, nu pot spune că va promulga legea salarizării.

Nu este adevărat că vom mări toate salariile în prima zi cu 25%. Vom mări salariile doar în limita sustenabilității, astfel încât să nu ajungem să facem ca Băsescu: să le mărim, apoi să fim nevoiți să le tăiem.  Nu vom spune că putem din prima zi să mărim, ci o vom face în funcție de resurse. Ceea ce vom propune va fi bazat pe resursele pe 2016, 2017, 2018. Nu vom spune că vom mări la toată lumea. Este vorba de o etapizare pe 3-4 ani”, a declarat premierul.

Victor Ponta, despre Legea Salarizării

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice