Ponta, despre numirea lui Tăriceanu ca premier: Era o propunere previzibilă, PSD și PLR vor face USL 2.0. Lista variantelor este închisă (VIDEO)

Ponta, despre numirea lui Tăriceanu ca premier: Era o propunere previzibilă, PSD și PLR vor face USL 2.0. Lista variantelor este închisă (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, de pe B1 TV, că prima variantă pentru propunerea de premier, Călin Popescu Tăriceanu, era o propunere „previzibilă, de bun simț”.

„Tăriceanu a obținut cel mai mare procent pe care l-a obținut un candidat independent în istoria alegerilor prezidențiale. A contat că a fost pe locul trei, dar nu asta a fost decisiv. N-a fost efectiv o negociere. Era previzibil, pentru că era de bun simț, așa. Eu l-am susținut pe Tăriceanu la Senat, atunci când era singur. Între noi e vorba despre o încredere și de o apreciere reciprocă, ne știm de mulți ani, suntem buni prieteni”, a spus Ponta.

„PSD și PLR vor face USL 2.0”, a adăugat el.

„Domnul Georgescu a spus că dacă va fi nevoie, poate face acest lucru pe o perioadă determinată. Domnul Maior a spus că dacă după alegeri își va depune mandatul președintelui, vom putea să discutăm despre numirea lui ca premier”, a completat premierul.

„Nu va fi un alt prim-ministru, în afară de acești trei. Lista este închisă”, a punctat acesta.

El a adăugat că este convins că va câșiga turul doi al prezidențialelor, dat fiind faptul că rezultatele din primul tur sunt la fel de bune ca la europarlamentare, ceea ce denotă stabilitatea PSD-ului.

Premierul Victor Ponta a spus, marți, că principala sa opțiune pentru postul de premier, în cazul în care va fi ales președintele țării, este Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat și posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, în persoana primului viceguvernator BNR, Florin Georgescu, a treia variantă fiind șeful SRI George Maior.

Ponta: PSD și PLR vor face USL 2.0