Ponta, despre răspunderea guvernanților în cazul reținerii CAS la pensii: Nici dacă-i împuști nu e suficient

Ponta, despre răspunderea guvernanților în cazul reținerii CAS la pensii: Nici dacă-i împuști nu e suficient

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul OUG 107/2010, că o decizie trebuia să se ia acum cinci luni și că pensionarii nu mai trebuie umiliți.

Gândiţi-vă că am pierdut cinci luni. În luna noiembrie aceste Comisii (de Sănătate şi de Muncă, n.r.) prin votul majorităţii lor, au dorit să rezolve problema şi Anastase nu a vrut. Deci ce răspundere? Ce să spun? Nici dacă-i împuşti nu e suficient„, a spus Ponta.

Întrebat dacă ar putea exista o răspundere penală, Ponta a replicat: „Câte penale mai are Roberta Anastase? Ce să facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie să li se ceară scuze, să li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenţă şi ticăloşie. Pentru că retrimiterea de două ori la Comisie e mai mult decât incompetenţă, e ticăloşie„.

Liderul PSD a participat la şedinţa comună a Comisiilor de Sănătate şi Muncă din Camera Deputaţilor, care au aprobat cu unanimitatea membrilor prezenţi, un raport de adoptare a OUG 107/2010, referitoare la plata CASS de către pensionari, stabilind însă restituirea eşalonată a banilor, începând cu data adoptării OUG, nu de la decizia CC.

Vezi AICI răspunsul Robertei Anastase

Ponta, despre restituirea banilor pensionarilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18303').select();" id="embed_text_18303" />