Ponta îi solicită lui Iohannis să ceară demisia lui Chiuariu și Akos Mora. Iohannis: Voi garanta independenţa justiţiei

Ponta îi solicită lui Iohannis să ceară demisia lui Chiuariu și Akos Mora. Iohannis: Voi garanta independenţa justiţiei

Premierul Ponta i-a cerut lui Klaus Iohannis, în cadrul primei dezbateri electorale, să solicite demisia lui Tudor Chiuariu și a lui Akos Mora, în lupta anticorupție din rândul politicienilor.

Victor Ponta a afirmat că problema corupției trebuie combătută în toate partidele, nu doar la adversarii politici.

„Corupția trebuie combătută nu doar la adversarii politici, puteți să-l rugați pe domnul Chiuariu să demisioneze, pe domnul senator Akos Mora. Puteți să-l rugați pe domnul Blaga să se prezinte la Parchet să discute de dosarul EADS. Eu cred că există corupție în toate partidele, efortul trebuie susținut”, a spus Ponta.

Liderul ACL a replicat că ideea i se pare foarte bună, propunându-i acestuia să rămână premier, iar Iohannis președinte.

„E bine așa”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă va colabora cu Ponta în calitate de premier, Iohannis a spus că „va colabora instituțional corect cu oricine va fi premier”.

„Nu sunt puși acolo să se certe premierul cu președintele la televizor, ci să rezolve problemele României”, a adăugat Iohannis.

 Liderul ACL a mai declarat că, în calitate de președinte, nu va accepta imunitatea parlamentarilor în cazuri penale, adăugând că va garanta independența justiției și statul de drept.  (Detalii AICI)

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)