Ponta neagă afirmațiile apărute în The Guardian: Ideea coabitării cu Băsescu e un fel de manipulare internă

Premierul Victor Ponta susţine că declaraţia sa din The Guardian conform căreia este gata să coabiteze cu preşedintele Traian Băsescu a fost înţeleasă greşit.

Liderul PSD a precizat că se referea la un alt şef al statului, nu la cel suspendat.

Faimoasa frază din The Guardian reprezintă tot un fel de manipulare internă pentru că eu acolo am fost întrebat dacă că prim ministru pot să coabitez cu președintele. Și-am spus că sunt gata să coabitez cu un președinte, n-am spus cu Băsescu, îmi doream cu Antonescu, care își respectă atribuțiile constituționale” a spus Ponta.

Fragmentul din articolul publicat de The Guardian în 14 august:

„Va reveni la biroul său, iar dacă domnul Băsescu se va limita strict la prerogativele de care dispune prin Constituţie, totul va fi bine şi perfect. Dar domnul Băsescu este o personalitate foarte puternică. A fost căpitan de navă şi în ADN-ul său nu are nicio abilitate de a coopera cu cineva… Trebuie doar să îşi exercite atribuţiile constituţionale, care nu sunt foarte extinse”

Declaraţia lui Victor Ponta din 22 august:

Faimoasa frază din The Guardian reprezintă tot un fel de manipulare internă pentru că eu acolo am fost întrebat dacă că prim ministru pot să coabitez cu președintele. Și-am spus că sunt gata să coabitez cu un președinte, n-am spus cu Băsescu, îmi doream cu Antonescu, care își respectă atribuțiile constituționale

Acesta nu este primul interviu controversat pe care Victor Ponta îl acorda în presa străină. În urmă cu ceva timp, premierul declara în cotidianul spaniol El Pais că va demisiona dacă se va demonstra că a plagiat (Detalii AICI. Afirmaţia nu a mai fost însă recunoscută ulterior. (Detalii AICI)