Ponta neagă afirmațiile apărute în The Guardian: Ideea coabitării cu Băsescu e un fel de manipulare internă

Premierul Victor Ponta susţine că declaraţia sa din The Guardian conform căreia este gata să coabiteze cu preşedintele Traian Băsescu a fost înţeleasă greşit.

Liderul PSD a precizat că se referea la un alt şef al statului, nu la cel suspendat.

Faimoasa frază din The Guardian reprezintă tot un fel de manipulare internă pentru că eu acolo am fost întrebat dacă că prim ministru pot să coabitez cu președintele. Și-am spus că sunt gata să coabitez cu un președinte, n-am spus cu Băsescu, îmi doream cu Antonescu, care își respectă atribuțiile constituționale” a spus Ponta.

Fragmentul din articolul publicat de The Guardian în 14 august:

„Va reveni la biroul său, iar dacă domnul Băsescu se va limita strict la prerogativele de care dispune prin Constituţie, totul va fi bine şi perfect. Dar domnul Băsescu este o personalitate foarte puternică. A fost căpitan de navă şi în ADN-ul său nu are nicio abilitate de a coopera cu cineva… Trebuie doar să îşi exercite atribuţiile constituţionale, care nu sunt foarte extinse”

Declaraţia lui Victor Ponta din 22 august:

Faimoasa frază din The Guardian reprezintă tot un fel de manipulare internă pentru că eu acolo am fost întrebat dacă că prim ministru pot să coabitez cu președintele. Și-am spus că sunt gata să coabitez cu un președinte, n-am spus cu Băsescu, îmi doream cu Antonescu, care își respectă atribuțiile constituționale

Acesta nu este primul interviu controversat pe care Victor Ponta îl acorda în presa străină. În urmă cu ceva timp, premierul declara în cotidianul spaniol El Pais că va demisiona dacă se va demonstra că a plagiat (Detalii AICI. Afirmaţia nu a mai fost însă recunoscută ulterior. (Detalii AICI)

Ultima oră
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)