Ponta: Nu există șapte state care să ni se opună pentru Schengen, să nu ne luăm după bârfe

Ponta: Nu există șapte state care să ni se opună pentru Schengen, să nu ne luăm după bârfe

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, teoria susținută de președintele Băsescu, potrivit căreia există cel puțin șapte state din UE care s-ar fi opus aderării României la Schengen, spunând că este ”o poveste” care nu există și că astfel de informații nu pot fi discutat ”după bârfe”.

„Nu există aşa ceva. Nu aveţi cum să ştiţi nici măcar de două. Când vorbim de poziţia unor ţări ale Uniunii Europene, nu putem să vorbim aşa, după bârfe la colţul străzii. Eu ştiam de o anumită reţinere a Germaniei, dar nu am vorbit niciodată în public despre acest lucru până când ministrul de Interne german, pe care îl apreciază foarte tare domnul preşedinte Băsescu, nu şi-a spus o poziţie oficială. Povestea asta cu şapte state…va fi greu de dumirit la cine se referă preşedintele şi mă bucur că nu le-a individualizat, că eram într-o situaţie ridicolă. Când vorbim de lucruri importante pentru România, iar ajungem la bârfe şi la datul la gioale românesc „, a spus Ponta la Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot. (detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe