Victor Ponta, la 4 ani de la pierderea alegerilor prezidenţiale: Dacă aş fi fost ales, Dăncilă nu era premier şi Dragnea nu era în fruntea Camerei Deputaţilor

Victor Ponta, la 4 ani de la pierderea alegerilor prezidenţiale: Dacă aş fi fost ales, Dăncilă nu era premier şi Dragnea nu era în fruntea Camerei Deputaţilor

Vineri, 16 noiembrie, se împlinesc 4 ani de când Klaus Iohannis a fost ales preşedinte învingându-l în turul doi pe Victor Ponta.
Deşi refuză să fie el cel care apreciază dacă Iohannis s-a ridicat sau nu la nivelul aşteptărilor, Victor Ponta susţine că trei lucruri cu siguranţă nu s-ar fi întâmplat dacă el era preşedinte.

Astfel, Victor Ponta susţine că nu a fi numit-o niciodată pe Viorica Dăncilă drept premier pentru că nivelul ei maxim este locul 9 pe lista de europarlamentare, nu l-ar fi lăsat niciodată pe Liviu Dragnea să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor dovadă faptul că l-a refuzat mereu şi i-a cerut să rămână la lucruri la care se precepe şi nu ar fi numit-o pe Ecaterina Andronescu din nou la Ministerul Educaţiei pentru că e nevoie de o nouă generaţie pentru a reforma sistemul.

Redăm mai jos integral mesajul lui Victor Ponta:

In urma cu exact 4 ani l-am sunat pe Dl. Iohannis, l-am felicitat si i-am urat sincer sa aiba succes in toate proiectele pe care le avea pentru Romania. Asa am considerat ca trebuie sa ne comportam intr-o tara democratica / cred si acum ca am procedat corect.

Le multumesc inca o data celor peste 5 milioane de romani care au avut incredere in mine si m-au votat/ iar fata de cei care nu m-au sprijinit atunci ci au fost alaturi de Dl Iohannis nu am absolut niciun resentiment- dimpotriva, am incercat in acesti ani sa inteleg cu ce am gresit si de ce i-am facut sa voteze impotriva mea ( si in multe puncte am reusit sa vad ce nu eram in stare sa vad atunci)!

Cu siguranta Romania este in 2018 intr-o situatie economica, sociala si politica mult mai rea decat in 2014 , pe un drum gresit din punct de vedere democratic si al dezvoltarii noastre – dar asta nu este doar vina Presedintelui ci , probabil, a noastra a tuturor.

Daca Dl Iohannis a confirmat sau nu asteptarile celor care l-au votat – asta cu siguranta nu sunt eu cel care poate sa aprecieze pentru ca sunt subiectiv . O pot face doar cei care l-au sustinut …

Daca pot insa sa imi permit sa fac putin haz de necaz / sunt 3 lucruri care cu siguranta NU s-ar fi intamplat daca in 2014 eram eu ales Presedinte :

1. Nu as fi desemnat-o pe Doamna Dancila Prim Ministru ( locul 9 lista de europarlmentari a fost deja mai mult decat suficient)
2. Nu l-as fi lasat pe Dl Liviu Dragnea sa fie Presedintele Camerei Deputatilor ( mi-a cerut in 2013 si 2014 aceasta pozitie si l-am refuzat de fiecare data cerindu-i sa sa ocupe de lucrurile la care se pricepe)
3. Nu as fi numit-o pe Doamna Andronescu din nou Ministru al Educatiei ( in Decembrie 2012 am rugat-o sa sprijine un ministru din alta generatie , pe Remus Pricopie, cu mai multa energie necesara unei reforma pentru viitor a Sistemului

Orice altceva insa , cum ar fi fost “daca” nu stiu si nu va pot raspunde / daca aveti insa dvs opinii pe acesta tema va rog sa le postati.