Victor Ponta, despre culisele candidaturii sale la prezidenţiale: Dragnea se visa șef de partid și premier. M-a sabotat!

Victor Ponta, despre culisele candidaturii sale la prezidenţiale: Dragnea se visa șef de partid și premier. M-a sabotat!
Foto: evz.ro

Victor Ponta a declarat că a ajuns să candideze împotriva lui Klaus Iohannis în urma unor presiuni. Totul, în urma insistențelor lui Liviu Dragnea, care se voia șef de partid și premier. El a mai spus că după ce a refuzat să-l pună premier pe Dragnea, acesta a pus la punct un plan pentru a-l sabota.

„Am discutat de lista de la europarlamentare: Asta e lista USL. A venit şi Klaus Iohannis la întâlnirea asta, la mine acasă, apropo. Au spus „Nu, noi vrem pe liste separate”. I-am spus „Ok, dar o să începem să ne batem”.

A apărut apoi povestea cu numirea lui Iohannis în Guvern. Domnule Iohannis, unde vrei? Oriunde, dar să fiu vicepremier. Mie de la partid aşa mi s-a spus, că renunţ la primărie pentru un post de vicepremier”. „Bine, dar vicepremier poţi să fii şi la sport”. Am spus că nu mă duc în Parlament să schimb structura Guvernului pentru un om. Crin abia aştepta, a convocat şedinţă la PNL să rupă USL. I-am spus că facem ce vor ei, că e rău ce facem, că e proiectul vieţii noastre. ”Nu, nu, nu”. Îi intrase în minte că dacă va candida împotrivaa PSD, va avea şanse mai mari.

Eu m-am dus la partid şi le-am zis : „Stimaţi colegi, nu mai avem candidat la prezidenţiale”. Bucurie mare. Liviu s-a bucurat cel mai tare. Se gândea că mă duc eu la prezidenţiale şi vine el la conducerea PSD”, a povestit Victor Ponta, pentru stiripesurse.ro.

A continuat, spunând că a refuzat să candideze la prezidențiale împotriva lui Crin Antonescu, dar, după ce Klaus Iohannis i-a luat locul acestuia, lui i s-a spus că are o datorie față de partid să candideze: ”Nu mai avem candidat la prezidenţiale. Trebuie să găsim. ”Păi tu”. Eu am spus că nu candidez împotriva lui Crin. Ne-am gândit cine stă cel mai bine în sondaje. Am cheltuit bani pe sondaje să vedem pe cine convingem, după care la PNL a intervenit puciul, în care l-au schimbat pe Antonescu cu Iohannis. Eu nu ştiu ce a fost în PNL. Eu vin să vă spun istoria, care azi se rescrie. În acel moment, când Iohannis a devenit candidat, ştiu că m-au ambuscat pur şi simplu. Am făcut o şedinţă la Orăştie şi, puşi de Liviu, mi-au spus că am datoria faţă de partid să candidez. Eu îmi doream să fiu premier. Discuţia pe care ţi-o spun era prin mai, iunie. Timp de 3-4 luni m-au tot presat şi după ce a dispărut Crin, „Domnule, ai datoria faţă de partid””.

În opinia sa, cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în politică a fost să candideze la prezidențiale.

”Dragnea a zis „Să îl punem pe Ponta preşedinte la Cotroceni” şi el să fie şeful partidului şi premier.

Ajungem în toamnă, în campanie, când vin şi spun premierul. Am zis că nu sunt de acord cu un premier de la PSD. Tămbălău, scandal, supărare. I-am spus: „Liviu, vei fi şef de partid, dar nu poţi fi premier. Nu poate PSD să ia tot în ţara asta. Îl punem pe Tăriceanu”.

Ăla a fost momentul în care tot ce a fost între mine şi Dragnea s-a rupt definitiv. Liviu Dragnea şi Sebi au apărut că vor candida în tandem la PSD. Era supărarea lui pe mine. Ghiţă era şi el supărat pe mine pentru că avea gânduri de măriri şi i-am zis că nu. Ca să se răzbune pe mine, au făcut treaba asta. Le-am spus „Mă săpaţi public, pe treaba asta?”. Şi Ghiţă era supărat că l-am anunţat pe Tăriceanu, că nu au o relaţie bună deloc. Le-am spus să-şi găsească candidat că eu mă retrag. De atunci cred că nu m-a iertat niciodată. Cred că nu doarme noaptea cu gândul ăsta”, a mai povestit fostul premier, pentru stiripesurse.ro.

Victor Ponta a mai spus că dacă ar fi ajuns președinte, nu l-ar fi numit niciodată premier pe Dragnea. A recunoscut, în schimb, că i-a propus lui George Maior să fie premier, dar acesta a refuzat, pe motiv că ar fi fost nevoie de un om politic.