Ponta renunță la mini-recensământ: "Boicotul se continuă și am avea tot rezultate false"

Ponta renunță la mini-recensământ: "Boicotul se continuă și am avea tot rezultate false"

Premierul Ponta a cerut, în ședința de Guvern de marți, ca miniştrii de restort să verifice rapid, prin „mijloace administrative”, dacă pe listele electorale permanante s-au aflat la data referendumului şi persoane decedate sau fără cetăţenie.

Premierul a precizat că un „mini-recensământ” nu mai poate fi organizat doarece „boicotul” continuă.

”Ideea inițială a unui mini-recensământ nu poate funcționa pentru că boicotul se continuă și am avea tot rezultate false” a spus Ponta.

Totodată, el a subliniat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au cerut Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci „listele electorale permante actualizate conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000”.

De altfel, Curtea Constituțională a trimis două adrese către Guvern în care solicita clar ceea ce se dorește din partea autorităților, adică doar „listele electorale permanente actualizare în baza cărora s-a organizat referendumul”.

„Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media”, a spus Ponta.

Ponta renunță la ”mini-referendum”

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22454').select();" id="embed_text_22454" />