Ponta: Toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roșia Montană. Am discutat cu Antonescu toate aspectele

Ponta: Toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roșia Montană. Am discutat cu Antonescu toate aspectele

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că la nivelul Guvernului toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană, dar şi că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect și că respectă „decizia politică” a liberalilor.

„În Guvern absolut toată lumea şi-a dat avizul. Că după aceea s-a luat o decizie politică…nu e nimic (…) Toţi miniştrii au fost în şedinţa de Guvern, au fost pentru. Am discutat şi cu domnul Antonescu, inclusiv vineri, însă decizia politică de luni o iau…iau act de ea şi o respect”, a răspuns Ponta, potrivit Mediafax.

El a mai fost întrebat dacă a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, pe marginea nivelului despăgubirilor posibile la care ar putea fi obligat statul român în cazul proiectului Roşia Montană.

„Am discutat de mai multe ori cu domnia sa toate aspectele care ţin de proiectul Roşia Montană, am decis împreună să avem o comisie de dezbatere în Parlament pe această temă, însă am înţeles că luni, în baza protestelor publice, decizia domnului Antonescu şi a PNL a fost de a vota împotrivă şi nu am nicio altă soluţie decât să respect această decizie a lor”, a răspuns Ponta.

Totodată, premierului i-au fost invocate afirmaţiile făcute de Antonescu, care a precizat că nu a fost o decizie în USL pe subiectul Roşia Montană.

„Nu a fost o şedinţă USL, dar am discutat de foarte multe ori, inclusiv la Constanţa şi inclusiv vinerea trecută”, a mai răspuns Ponta.