Ponta vrea să schimbe legea: Foştii preşedinţi cu locuinţă de la stat să nu mai primească altă casă

Ponta vrea să schimbe legea: Foştii preşedinţi cu locuinţă de la stat să nu mai primească altă casă
Foto: gov.ro

Premierul Ponta a anunţat că intenţionează să iniţieze o modificare a legislaţiei actuale, astfel încât foştii preşedinţi ai ţării care au primit deja o locuinţă de la stat să nu mai poată primi încă o locuinţă de stat.

El a arătat că pentru Traian Băsescu, care are deja o locuinţă, cea din strada Mihăileanu din Bucureşti, românii nu trebuie să mai suporte costurile unei locuinţe suplimentare.

„Băsescu trebuie să părăsească Vila Lac 3 în maximum 60 de zile de când nu mai e preşedinte şi sugerez că în această perioadă – cred că aşa ar fi corect – un fost preşedinte care a primit deja de la stat o locuinţă – pentru că cea din Mihăileanu e tot de la stat – să nu poată să beneficieze a doua oară de o locuinţă de la stat”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă are de gând să iniţieze o modificare a legii în acest sens, Ponta a răspuns afirmativ: „Da, am de gând să iniţiez. Nu ştiu dacă va fi timpul necesar pentru promulgare”.

El a precizat totodată că vila RA-APPS de la Snagov va fi acordată spre folosire unei fundaţii aparţinând unor mari campioni ai României.

„Am găsit o întrebuinţare legitimă. Am discutat cu reprezentanţii unei fundaţii extrem de apreciate, suntem încă în proceduri, o fundaţie a unor oameni care au făcut foarte mult pentru România de-a lungul anilor şi care pot în continuare să reprezinte România. Este vorba despre mari campioni ai României”, a spus Ponta.

Tags: