SURSE: Sorin Cîmpeanu, numit în fruntea Camerei Deputaților cu sprijinul PSD și ALDE. Ponta nu învață lecția votului anti-PSD și se întoarce la foștii aliați care l-au eliminat fără niciun regret (VIDEO)

SURSE: Sorin Cîmpeanu, numit în fruntea Camerei Deputaților cu sprijinul PSD și ALDE. Ponta nu învață lecția votului anti-PSD și se întoarce la foștii aliați care l-au eliminat fără niciun regret (VIDEO)
Foto: Facebook/ Pro România

Plecarea lui Liviu Dragnea direct din fruntea Camerei Deputaților la Penitenciarul Rahova a lăsat un gol pe care numeroase persoane se bat acum pentru a îl completa. Mai multe surse politice, susțin că Victor Ponta vrea să obțină această funcție pentru Sorin Cîmpeanu și este dispus să negocieze și să se alieze cu PSD și ALDE pentru acest lucru.

De altfel, întrebat de Tudor Mușat într-o intervenție telefonică pentru B1TV, Victor Ponta a afirmat doar că nu își dorește pentru el această funcție, dar a confirmat că o vrea pentru Pro-România această funcție și s-a arătat dispus la negocieri cu toată lumea, inclusiv PSD și ALDE.

„Nu e adevărat. (nr. A plecat) de la faptul că începând de azi funcția de președinte este vacantă, că în Camera Deputaților nu are nimeni majoritatea, nici PSD-ALDE nu a suficient voturi, nici USR-PNL, și atunci e normal ca partidele mai mici, eu am 21 de deputați, să încerce să aibe un candidat, dar ce va întâmpla nu știu. (…) M-ar interesa dacă poate Pro-România să preia funcția, dar cu 21 de deputați, cine știe, poate cei de la PSD nu vor să aibă președinte PNL, iar cei de la PNL poate nu vor președinte PSD. Dar astea sunt negocieri normale într-un Parlament în care nimeni nu mai are majoritate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu a avut mereu o carieră politică susținută de Victor Ponta. Acesta a fost ministru al Educației între decembrie 2014 și noiembrie 2015 în guvernul condus de actualul președinte al Pro-România și chiar a ajuns prim-ministru interimar după ce Ponta și-a dat demisia ca urmare a tragediei de la Colectiv.

Ulterior, acesta avea să intre în Parlament ca deputat pe listele ALDE, dar a plecat în urma scandalului dintre Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu și avea să ajungă alături de primul printre fondatorii Pro-România.

Prin această mișcare, Victor Ponta și Pro-România par să uite exact mesajul principal al alegerilor din 26 mai, și anume că lumea a ieșit la vot pentru a își arăta nemulțumirea profundă față de actuala coaliția aflată la putere și au reușit să arunce PSD la cel mai slab scor din 1996 și ALDE sub pragul electoral.

Dacă acum au luat circa 600.000 de voturi cu partidul nou înființat, acestea au venit în mare parte și datorită poziționării anti-PSD și mai puțin pentru că ar fi prezentat vreun program politic care să atragă lumea. De altfel, știm bine cum românii votează în special pentru sentimente de ură la adresa unor politicieni și nu pentru idei.

Mai mult, să ne amintim că Ponta și Tudose au fost ținta unei campanii dure de atacuri din PSD, foștii lor colegi având grijă să menționeze cu fiecare ocazia legăturile celor doi cu serviciile, Ponta ca presupus fost spion SIE, iar Tudose drept un om al SRI.

Un alt lucru de care Ponta trebuie să aibă grijă într-o posibilă alianță cu foștii colegi din PSD e faptul că în 2015 când a plecat după Colectiv fiind de departe cel mai urât om din politica românească care a reușit să scoată în stradă zeci de mii de români care i-au cerut demisia.

Acest lucru a venit și ca urmare a politicilor adoptate alături de foștii colegi din PSD în perioada 2012-2015 când s-a aflat în fruntea Guvernului și s-a remarcat prin aroganța afișată cu fiecare ocazie.

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome