Premierul Florin Cîțu, explicații despre pensiile românilor, după ce a tăiat 2,78 de miliarde de la Ministerul Muncii

Premierul Florin Cîțu, explicații despre pensiile românilor, după ce a tăiat 2,78 de miliarde de la Ministerul Muncii
Prim-ministrul Florin Cîțu, la evenimentul „Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România. Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat că tăierile de 2,78 miliarde de lei de la Ministerul Muncii, în urma rectificării bugetare se datorează unor încasări mai mari la buget care au permis micșorarea deficitului de bugetului de pensii:

“La pensii există un deficit. Acel deficit este finanțat prin subvenție de la bugetul de tat. Faptul că reducem sumele pe care le dăm de la bugetul de stat către Ministerul Muncii înseamnă că am încasat mai mulți banidin contribuții și acel deficit s-a redus. Am crescut pensiile anul trecut și anul acesta pentru că punctul de pensie este mai mare decât anul trecut.

Cu toate acestea, am încasat mai mulți bani la buget din contribuții și acel deficit a scăzut și nu avem nevoie să alocăm resurse de la bugetul de stat.

Despre asta este vorba la Ministerul Muncii. Luna iulie este prima lună când avem un buget echilibrat. Cheltuielile și veniturile a fost doar o diferențăde câteva sute de mii de lei. Veniturile pe care le-am încasat au acoperit cheltuielile”, a spus premierul.

Ultima oră
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii