Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”

Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, cu ocazia alegerilor interne din organizația PNL Constanța, că guvernarea nu va fi afectată de campania electorală în care este implicat pentru șefia partidului.  Mai mult, premierul îi îndeamnă pe primari să ducă mai departe mesajele despre reușitele guvernării, în special în ceea ce privește investițiile străine:

“Această campanie electorală a noastră, această campanie internă nu afectează guvernarea României. Fiecare dintre dumneavoastră, primari, consilieri, unde lucrați în administrația publică, chiar și sectorul privat, ne vom face treaba mai departe în această perioadă pentru a-i asigura că guvernarea merge mai departe. Nu lăsăm guvernarea de o parte.

Să duceți mai departe mesajele despre această guvernare pentru că sunt multe, sunt bune, dar cumva ele nu ajung la toți românii. Am auzit discuții, că nu sunt investiții în România. După 6 luni de zile cheltuielile cu investițiile sunt mai mari de 21 de miliarde de lei, asta în condițiile în care au crescut față de anul trecut cu 32%. Românii trebuie să știe că se investește în România”, a precizat premierul.

Despre creșterea economică, acesta a subliniat că este pentru prima oară când România înregistrează o creștere economică pe baza investițiilor,  nu pe cosnum:

“Ar trebui să știe toți românii că în primul trimestru din 2021, este pentru prima oară când avem oc reștere economică bazată doar pe investiții și nu pe consum. Este o premieră. Am reușit ceea ce am spus, prin investiții dezvoltăm România”, a mai precizat premierul.

Pe de altă parte, premierul a subliniat că reformele s-au împotmolit, dar a dat vina pentru acest lucru pe Parlament:

“În al treilea rând, despre reforme. Este adevărat, multe dintre deciziile pe care le-a luat Guvernul s-au împotmolit în Parlamentul României, dar ceea ce a ținut de Guvern am făcut. După 6 luni de zile, anul ăsta mai avem o premieră, cheltuielile de personal în buget sunt pentru prima oară mai mici ca procent din PIB față de anul trecut. Am promis că ținem sub control cheltuielile de personal și am făcut acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților