Președintele CJ Buzău, Victor Mocanu, acuzat de trafic de influență pentru contractele de deszăpezire ilegale

Președintele CJ Buzău, Victor Mocanu, acuzat de trafic de influență pentru contractele de deszăpezire ilegale
Foto: evz.ro

Deszăpezirea poate fi o afacere de succes, dacă firma care se ocupă de scoaterea de sub nămeţi a oamenilor este cea potrivită. Nici nu mai contează că utilajele de deszăpezire lipsesc. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, este acuzat de trafic de influenţă, pentru modul în care a încheiat contractele de deszăpezire din judeţ în anul 2009.

Iernile din 2009 şi 2010 au blocat zeci de drumuri în judeţul Buzău. Deşi firma de deszăpezire avea doar 9 utilaje, consilierii judeţeni n-au ezitat să-i dea pe  mână 80 la sută din suprafaţa judeţului. Totul s-ar fi desfăşurat sub atenta supraveghere a şefului judeţului, Victor Mocanu, cercetat acum de procurorii argeşeni, scrie Evenimentul Zilei.

La sfârşitul lui 2011, procurorii au fost sesizaţi de Departamentul pentru Luptă Antifraudă despre faptul că preşedintele Consiliului, Victor Mocanu, a schimbat furnizorul anumitor materiale de construcţii pentru controversatul „Drum al Vinului” cu firma ginerelui său.

În acest mod, Baum Construct SRL, pe care presa locală din Buzău o numeşte „firma de casă” a familiei Mocanu, botezată la rândul ei „Familia Cash”, a obţinut de pe urma contractului peste 1,6 milioane de lei din fonduri structurale. Din cauza acestor nereguli, România a riscat finanţarea cu bani europeni pentru infrastructură. 

Urmăriți B1TV.ro și pe