Președintele Comisiei Europene a avut discuţii cu Klaus Iohannis despre cotele de refugiați, înainte de Consiliul JAI

Președintele Comisiei Europene a avut discuţii cu Klaus Iohannis despre cotele de refugiați, înainte de Consiliul JAI
Foto: romaniaregional.ro

Președintele Comisiei Europene a avut discuţii cu Klaus Iohannis privind solidaritatea faţă de cei 160.000 de refugiați, înaintea Consiliului JAI, a anunțat pe Jean-Claude Juncker pe contul său de Twitter, informează B1 TV.

Președintele CE, a inițiat,duminică, o serie de convorbiri telefonice cu liderii mai multor state membre UE, care au declarat că resping cotele obligatorii, poziție adoptată și de România.

Președintele Românei va susține luni o conferință de presă la ora 17:00, cel mai probabil pe acest subiect. Poziția țării noastre e clară: România nu poate primi mai mult de 1.700 de refugiaţi, a repetat duminică și ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, deşi liderii europeni au impus ţării noastre o cotă obligatorie de peste 6.300 de refugiaţi.

Premierul Victor Ponta susţine că România nu îşi poate asuma primirea unui număr mare de refugiaţi, pentru că nu este pregătită. Iar cei care ne solicită acum să fim solidari în criza refugiaţilor sunt aceiaşi care ne spun ”că nu suntem buni de Schengen”.

 

 

 

Ultima oră
13:19 - CORONAVIRUS | 3.342 de infectări și 78 decese în ultima zi. 952 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:17 - Ce părere are, în realitate, Carla’s Dreams despre Marius Moga şi Smiley, colegii lui de la „SuperStar” (Pro TV). I-a şocat pe toţi cu asta!
13:00 - Sorin Cîmpeanu, supărat după ce şcolile din Afumaţi au fost închise: Am cerut ISJ Ilfov să remedieze rapid situația. Inspectorii să nu mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal
12:57 - Primele semne ale crizei economice: Și francezii au devenit fani de mașini SH
12:45 - Alertă în Portul Constanța: Incendiu la un vapor încărcat cu containere. Pompierii au intervenit de urgență (VIDEO)
12:43 - Surpriză: cine este cu adevărat Iasmina Halas, noua concurentă de la „Puterea Dragostei” (Kanal D). A fost soţia unui fotbalist român foarte cunoscut
12:37 - Premiile Emmy 2021. „The Crown” a obținut premiul pentru cel mai bun serial dramatic
12:25 - Ioana Constantin (PMP): Țineți școlile deschise! Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii
12:11 - Atac armat la o universitate din Rusia, cu zeci de morți. Studenții au sărit pe geam, pentru a se salva. Cristian Diaconescu: „Un nou fenomen, de autoradicalizare” (VIDEO)
12:05 - Octavian Jurma: Între siguranța copiilor și relaxarea adulților, am ales-o pe cea din urmă. Până la finalul lunii am putea avea 400 – 500 de copii internați cu COVID, din care 40 – 50 la ATI. Într-o lună, numerele se pot dubla