Președintele Comisiei juridice: Decizia pentru Andronescu și Mihăilescu, amânată pe 19 noiembrie

Președintele Comisiei juridice: Decizia pentru Andronescu și Mihăilescu, amânată pe 19 noiembrie

Președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat marți, după audierea senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale, că decizia a fost amânată prin votul PSD pentru 19 noiembrie.

”Au motivat unii colegi că este posibil să fi apărut elemente noi în acest dosar. Din păcate, cred că le prelungim colegilor noștri, celor doi senatori aflați în cauză, această stare în care se află în imposibilitatea de a merge să se apere în fața instanțelor, pentru că nu în fața comisiei trebuie dumnealor să se apere. Din păcate, nici azi nu am reușit să dăm o soluție pe care toată lumea o așteaptă”, a afirmat Boboc, citat de Mediafax.

”Nu știu, sunt unii colegi care au presupuneri în legătură cu eventuale elemente noi”, a răspuns președintele Comisiei juridice.

El a menționat că adresa înaintată DNA care a fost votată în Comisia juridică nu conține elemente specifice.

”Le-a fost teamă (senatorilor PSD din Comisia juridică – n.r.) ca domnul Ponta să nu-i autosuspende și pe dumnealor, cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Cred că asta este explicația adevărată (…) Cred că nu e vorba de o chestiune care ține de procedură, ci e vorba de o abordare politică a acestei chestiuni, pentru că, nu-i așa, domnul Ponta se află în campanie prezidențială și probabil că nu ar da bine pentru campania dumnealui să apară încă doi senatori din tabăra dânsului pe scările DNA”, a susținut Boboc.

Comisia juridică a Senatului a decis, marți, să amâne până după turul al doilea al alegerilor prezidențiale votul pe cererea de ridicare a imunității senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

Tags: