Primarul PNL din Ploiești protestează față de Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și șeful său de partid: Tricou cu mesajul „Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!” (VIDEO)

Primarul PNL din Ploiești protestează față de Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și șeful său de partid: Tricou cu mesajul „Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!” (VIDEO)
Andrei Volosevici, primarul PNL din Ploiești, îi cere lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și șeful său din partid, să dea drumul la apă caldă. Foto: Andrei Volosevici / Facebook

Liberalii din Ploiești au ajuns să se încaiere între ei, în timp ce oamenii în continuare nu au apă caldă. Luni, Andrei Volosevici, primarul PNL al orașului, a venit la ședința Consiliului Local purtând un tricou pe care era scris „Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!!”, mesaj adresat lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL.

Liberalii din Ploiești se acuză reciproc în scandalul apei calde

Volosevici chiar a spus în ședință că are astfel de tricouri pe mai multe culori și le poate da consilierilor locali dacă doresc și ei să le poarte.
Consilierul local Gheorghe Sârbu, tot de la PNL, s-a enervat și i-a spus primarului că orașul nu are apă caldă pentru că municipalitatea nu a plătit factura către operator. În replică, primarul a spus că e treaba lor, a consilierilor, să dea o hotărâre în acest sens.

La un moment dat, Volosevici i-a reproșat lui Sârbu că a făcut o greșeală gramaticală deoarece a spus: cetățenii va avea subvenție?”,. în loc de „vor avea”.

Primarul liberal și-a pus ca poză de profil pe Facebook o imagine cu el purtând tricoul cu mesajul: „Dumitrescule, dă drumul la apa caldă!”.

Însă oamenii i-au amintit lui Volosevici că a făcut campanie electorală pentru Iulian Dumitrescu: „Ce ai mai aburit ploieştenii cu deviza că trebuie să ai şi CJ Prahova, îl ai, DESCURCĂ-TE! Terminaţi cu circul, că ne provocaţi greaţă!”, i-a transmis primarului un ploieştean, în timp ce altul i-a scris: ”Dacă dvs credeţi că aşa rezolvaţi treaba…. E jale. Eu muream cu Dumitrescu de gât!”.

Ploieștenii nu au apă caldă de aproape o lună și jumătate

Între timp, ploieștenii nu mai au apă caldă de la 1 august. 130.000 de consumatori, spitale și instituții sunt afectate. CET-ul care produce energia termică pentru Ploieşti aparţine Consiliului Judeţean Prahova, condus de liderul PNL Iulian Dumitrescu.

Firma care a încheiat contract pentru serviciul de termoficare în Ploieşti, SC Termoficare Prahova SA, a anunţat sistarea furnizării apei calde la 1 august, timp de o lună, pentru realizarea de reparaţii la CET-ul de la Brazi, care aparţine CJ Prahova.

Pe 2 august, însă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat rezilierea contractului: „E inacceptabil ca un oraş întreg să rămână fără apă caldă minim o lună de zile, la două luni după câştigarea licitaţiei”.

Oficialii companiei, în schimb, au respins reluarea furnizării invocând riscuri pentru muncitorii care lucrează în CET, în apropierea caznelor cu apă fierbinte, dar şi în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului în ansamblu, în sezonul rece următor.

În toată această perioadă, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a spus de mai multe ori că Primăria Ploieşti nici nu a încheiat contractul cu Termoficare Prahova, nici nu are posibilitatea de a semna un alt contract, căci decizia aparţine Consiliului Judeţean Prahova.

Volosevici a mai acuzat, încă de la început, că deciziile sunt politice şi vizează discreditarea sa.

De când apa caldă a fost sistată, ploieștenii au ieşit în stradă, cel mai recent protest având loc sâmbătă, în faţa sediului CJ Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)