Procurorii din Republica Moldova cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon
Igor Dodon, reținut de procurorii anticorupție de la Chișinău pentru 72 de ore. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Procurorii anticorupție din Republica Moldova cer arest preventiv, pe un termen de 30 de zile, pentru Igor Dodon și său Petru Merineanu. Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore după ce, în dimineața zilei de 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații.

Igor Dodon ar putea fi arestat preventiv

De menționat că in unele de locații au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolurile unui partid, au fost depistate 17 mii de lei și 1.000 de dolari.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare.

Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a fost reținut după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul său. Acesta a fost ridicat de procurorii anticorupție. Anchetatorii spun că o altă persoană a fost reținută pentru că exista riscul distrugerii de probe.

Presa de la Chișinău notează că Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon, a fost surprins de procurori în timp ce încerca să mănânce o chitanță din care reieșea că fostul președinte e beneficiarul bazei de odihnă din Sadova.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii a declarat că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe