Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore. Cumnatul lui a fost surprins de procurori în timp ce încerca să înghită o chitanță care-l incrimina pe fostul președinte

Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore. Cumnatul lui a fost surprins de procurori în timp ce încerca să înghită o chitanță care-l incrimina pe fostul președinte
Igor Dodon, reținut de procurorii anticorupție de la Chișinău pentru 72 de ore. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a fost reținut după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul său. Acesta a fost ridicat de procurorii anticorupție. Anchetatorii spun că o altă persoană a fost reținută pentru că exista riscul distrugerii de probe.

Presa de la Chișinău notează că Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon, a fost surprins de procurori în timp ce încerca să mănânce o chitanță din care reieșea că fostul președinte e beneficiarul bazei de odihnă din Sadova.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii a declarat că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro.

„Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că există riscul de comitere a probelor”, a precizat aceasta.

Igor Dodon, un apropiat al Moscovei, eacuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Percheziții la locuința lui Igor Dodon

Marți dimineață, procurorii anticorupție din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, perchezițiile având loc în dosarul „kuliok” (săcoșă).

Mai exact, este vorba de imaginile video din 2019, de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc, acum fugar, i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, lui Igor Dodon. Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Kremlinul a reacționat la aceste percheziții.

Descinderile la casa lui Dodon, sărbătorite cu șampanie

Moldovenii au sărbătorit cu șampanie acțiunea procurorilor anticorupție.

„Nu am rușinea să nimeresc în cadrul. Am o pensie de 700 de lei (n.r. 169 de roni). Nu 72 de ore să fie închis, dar 72 de ani. Copiii lui unde se odihnesc, dar copiii mei? Ne-a promis că ne întoarce miliardul”, a afirmat o femeie care a venit să afle rezultatele.

Iar un moldovean a venit la poarta fostului președinte cu două sticle de șampanie: „Mizeria aceasta a societății a stopat foarte mult Republica Moldova”. Bărbatul a spus că una dintre sticle o va primi actuala președintă, Maia Sandu, de ziua ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe