Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)

Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Profesorii sunt a doua cea mai vaccinată categorie profesională, după medici, a precizat ministrul Educației.

Din perspectiva numărului de persoane vaccinate, este categoria socio-profesională cu cel mai mare număr de persoane vaccinate. Cel mai mare număr, procentual este depășit doar de personalul din Sănătate”, a explicat el.

Totodată, ministrul Educației a ținut să reafirme că nu susține impunerea vaccinării obligatorii în cazul personalului didactic.

Nu sunt pentru introducerea obligației de vaccinare în școli, dar sunt pentru susținerea prin toate metodele a necesității și importanței vaccinării, în așa fel încât să rămână cât mai puțini din cei nehotărâți”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu, prezent în platoul B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În ce condiții s-ar putea testa periodic profesorii și cine plătește

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat în ce condiții ar putea fi obligați profesorii să se testeze periodic pentru COVID-19 și mai ales cine ar urma să plătească dacă s-ar impune o astfel de măsură.

Atâta vreme cât vorbim, în momentul actual, de testarea celor cu simptome, dacă prezintă simptome, că e angajat în învățământ sau nu, are dreptul la testare din resursele DSP.

Dacă vom vorbi de altceva, sigur că vom putea să analizăm și aceste lucruri. Sunt, de exemplu, universitățile, pentru introducerea oricăror mijloace eficiente de stimulare a accelerării procesului de vaccinare”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților