Proiectul de lege ce prevede majorarea alocațiilor cu 20%, începând cu data de 1 ianuarie, a fost votat în Senat. Camera Deputaților este decizională

Proiectul de lege ce prevede majorarea alocațiilor cu 20%, începând cu data de 1 ianuarie, a fost votat în Senat. Camera Deputaților este decizională

Senatul a votat miercuri ca alocațiile să fie mărite cu 20%, începând cu data de 1 ianuarie, iar începând cu 2022, suma alocației se va indexa anual cu rata inflației, informează Digi 24. Totodată, senatorii au decis să opereze și o altă serie de schimbări la proiectul de lege trimis înapoit în Parlament de către președintele Klaus Iohannis.

În Senat, 75 de parlamentari au votat „pentru” iar 56 „ contra”, Camera Deputaților urmând să aibă botul decizional privind proiectul de lege ce ar urma să modifice OUG privind alocațiile.

Alocațiile ar putea fi majorate la începutul lunii ianuarie

Senatorii au modificat majorările din OUG, urmând ca în 2021 să nu mai fie acordate două majorări, una la 1 ianuarie și alta la 1 iulie, ci doar cea din prima zi a acestui ani. Este vorba despre majorarea cu 20% din cuantumul lunii iulie 2020, potrivit sursei citate mai sus.

Începând din 2022, cuantumul alocațiilor ar urma să se indexeze anual cu rata medie anuală a inflației.

Senatul este prima cameră sesizată, urmând ca Camera Deputaților să fie forul decizionat pentru acest proiect. Senatorii PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege, inclusiv Gabriela Firea, din partea social – democraților. Ea a postat și un mesaj pe contul de Facebook, în care își explică decizia: „Sedinta on line la Senat, acum. Am votat azi PENTRU copii si CONTRA māsurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla alocatiile copiilor, asa cum prevede legea propusa de noi (…)”.

Sedinta on line la Senat, acum. Am votat azi PENTRU copii si CONTRA māsurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla…

Publicată de Gabriela Firea peMiercuri, 30 decembrie 2020