Ipoteză ȘOC: Protocoalele încheiate de SRI au fost inițiate de CIA şi Departamentul de Stat

Ipoteză ȘOC: Protocoalele încheiate de SRI au fost inițiate de CIA şi Departamentul de Stat

Ipoteză şocantă: protocoalele încheiate între Serviciului Român de Informaţii şi diverse instituţii ale statului ar fi fost iniţiate de CIA şi de Departamentul de Stat American. Scenariul aparţine jurnaliștilor de la publicația Deutsche Welle, informează B1 TV.

Jurnaliștii de la DW lansează o nouă ipoteză în aceea ce privește scandalul protocoalelor încheiate între SRI, parchete și diferite instituții ale statului.

CIA și Departamentul de Stat s-ar afla în spatele întregii operaţiuni. Scenariul, mai spun jurnaliștii, ar explica astfel de ce Daniel Morar a refuzat aplicarea protocoalelor în cadrul DNA, dar nu a mers până la capăt, denunțând public ilegalitatea acestora.

„Dar dacă e adevărat, așa cum se spune mai direct sau mai pe ocolite, că CIA, cu acordul Departamentului de Stat al Statelor Unite, a inițiat operațiunea, pilotând SRI-ul în construcția acestei scheme, atunci șeful DNA din acel moment se vedea prins într-un război mai mare decât puterile sale. (…) Este un scenariu posibil, deși nu există șanse prea mari să fie confirmat oficial”, spun cei de la Deutsche Welle.

Jurnaliștii mai observă ca protocoalele semnate de SRI cu instituţiile statului nasc numai controverse.

„Întregul context este nebulos și nu ne ajută deloc. Parchetul General și SRI încheiau un protocol de care președintele țării habar nu avea (sau cel puțin așa pretinde !). Laura Codruța Kövesi îi spune lui Morar că „așa s-a hotărât” și că trebuie să se supună. Dar de ce să se supună?”, se întreabă publicația Deutsche Welle.

Uniunea Naţională a Judecătorilor şi Asociaţia Magistraţilor din România cer Parchetului General, dar şi SRI să publice toate protocoalele secrete încheiate din 1990 până în prezent. Cele două organisme spun că ingerinţa SRI în justiţie a afectat grav statul de drept şi cer lămuriri.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică