PSD – 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%, arată un sondaj CURS comandat de social-democrați

PSD – 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%, arată un sondaj CURS comandat de social-democrați

Un sondaj publicat de G4media plasează PSD învingător în cazul unor alegeri parlamentare. Potrivit unui sondaj CURS, PSD ar obţine 36% din voturile românilor dacă ar avea loc alegeri parlamentare.  PNL ar obţine 19%, AUR ar obţine 14%, iar USR PLUS doar 11%. De asemenea, PMP s-ar întoarce în Parlament. UDMR şi PMP ar obţine 5% şi PMP ar intra astfel în Parlament, arată un sondaj CURS, comandat de PSD, potrivit G4media.

Toate procentele sunt valabile la o prezenţă de vot de 42%. În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură pentru dărâmarea Guvernului, 45% dintre repondenţi consideră că PSD nu ar trebui să depună moţiune de cenzură.

Însă, 43% dintre intervievaţi consideră că PSD ar trebui să iniţieze propria procedura legislativă pentru moţiunea de cenzură.

Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluţia pentru rezolvarea crizei.

În schimb, alţi 42% cred că o nouă rundă de alegeri ar fi cheia detensionării politice.  Sursa citată mai arată că un procent mare de intervievaţi, de 75%, se consideră bine informaţi despre criza politică.

Acelaşi sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creşterea preţurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la şcoala online. Doar 3% sunt preocupate de corupţie şi 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19, mai arată sursa citată.  Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.