Surse: Marian Oprișan a cerut în CEx excluderea din PSD a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu

Surse: Marian Oprișan a cerut în CEx excluderea din PSD a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu

MarianOprișan, președintele PSD Vrancea, a cerut, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.

Înainte de a intra în ședință, Liviu Dragnea a declarat că vor fi luate măsuri față de cei care au uneltit împotriva Guvernului PSD: ”O să propunem mai mulți să închidem această perioadă, în care colegi din partid au uneltit, au negociat pentru ca Guvernul PSD să pice. Așa ceva nu se face!”.

Adrian Țuțuianu este foarte supărat pe Liviu Dragnea după ce, consideră el, a fost înlăturat pe nedrept din fruntea Ministerului Apărării. Conform unor stenograme apărute în presă, în discuții cu colegii din PSD Dâmbovița, Țuțuianu a criticat în termeni extrem de duri conducerea partidului. Despre Dragnea a spus că ar trebui să facă un pas în spate deoarece, din cauza problemelor sale cu Justiția, există percepția că tot ce face partidul în Parlament pe Legile Justiției și Codurile Penale este făcut strict pentru a-l scăpa pe Dragnea de dosarele penale. Țuțuianu a mai spus că Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, pus tot de Dragnea, ”e atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute ce spune o persoană”. În plus, el s-a plâns că Dragnea a luat mai multe decizii cruciale fără a consulta partidul, inclusiv pe cea de a o propune pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier.

“Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”, s-a plâns Adrian Țuțuianu în fața unor colegi, potrivit unei stenograme apărute în presă.

La rândul său, și Marian Neacșu este considerat un mare adversar al lui Dragnea în partid. De altfel, săptămâna trecută, Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă în Biroul Permanent și se pare că l-a și îmbrâncit pe Neacșu.

De-a lungul timpului au circulat informații conform cărora Marian Oprișan a devenit din adversar apropiat al lui Dragnea, pentru că acesta i-ar fi promis Ministerul de Interne.