PSD a făcut scut în jurul ministrului Economiei: La ce strategie au recurs pentru a evita ca Dănuț Andrușcă să se facă de râs în Parlament 

PSD a făcut scut în jurul ministrului Economiei: La ce strategie au recurs pentru a evita ca Dănuț Andrușcă să se facă de râs în Parlament 
Foto: evz.ro

Parlamentarii de la putere au făcut scut în jurul ministrului Economiei Dănuț Andrușcă la votul pe moțiunea simplă care l-a vizat. Deși nu a fost o surpriză faptul că moțiunea intitulată „Dănuţ Andruşcă, piesă de mobilier în Minister“ a picat, aleșii PSD și ALDE au făcut tot ce au putut pentru a se asigura că ministrul nu va da prea multe declarații de la tribuna Parlamentului, informează Adevărul.

Astfel, Dănuț Andrușcă a citit un discurs la începutul ședinței.

„Vreau să vă cer scuze pentru că nu i-am găsit nici pe Daniel, nici pe Dorel Andruşcă, aşa că în faţa dumneavoastră astăzi am venit, eu, Dănuţ Andruşcă, în semn de respect şi de bună-credinţă, pentru a discuta teme serioase şi importante pentru România şi economia românească“, a spus Andrușca în discursul său.

Ulterior, ministrul a fost salvat de la a da explicații aleșilor de preşedintele de şedinţă, Adrian Ţuţuianu, care a anunțat că Dănuț Andrușcă nu mai poate răspunde la întrebări pentru că a depășit timpul alocat acestora încă din momentul discursului.

Astfel, parlamentarii puterii au stabilit prin vot că ministrul Economiei va răspunde la întrebări în scris, iar, în cele din urmă moțiunea a fost respinsă cu 70 de voturi.

De la dezbaterile din plen nu au lipsit ironiile la adresa ministrului vizat de moțiune, o replică acidă venind din partea senatorului PMP Traian Băsescu.

„Vrem să avem un început de săptămână vesel. Vă rog, lăsaţi-l să vorbească pe domnul ministru“, a declarat fostul preşedinte.