PSD, reacție ACIDĂ după semnarea Pactului Național pentru o Românie Europeană: Arată lipsă de seriozitate și respect pentru români

PSD, reacție ACIDĂ după semnarea Pactului Național pentru o Românie Europeană: Arată lipsă de seriozitate și respect pentru români
Foto: Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor,a declarat, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a mustrat PSD-ul, în lipsă, la semnarea „Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României”, că șeful statului nu a răspuns la amendamentele pe care social-democrații le aveau la acest acord.

Mai mult, Fifir îi cere lui Iohannis să explice public și punctual cu ce anume din setul de propuneri venite de la PSD nu a fost de acord.

”Îmi pare rău că președintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic național. Am propus completarea acestui pact cu valori și principii europene esențiale pentru România pe care, însă, domnul Iohannis le ignoră deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorală în care se află de la începutul anului.

Ce înseamnă această tăcere absolută, această lipsă totală de reacție din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fostdomnul Iohannis de acord? Cerem un răspuns. Pentru că românii merită un răspuns. Nu este și președintele celor care au votat în 26 mai pentru un parcurs european sănătos? Pentru ei nu se semnează acordul?

România nu mai poate avea un președinte interesat doar de propria campanie electorală.

Aceste jocuri de imagine, încununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-ProRomania, arată doar lipsă de seriozitate, de responsabilitate și de respect pentru români.”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.

PSD nu s-a schimbat, și nici nu se schimbă, și a dăunat foarte mult României, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul unui discurs de la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului Politic Naţional.

Declaraţiile președintelui au venit după ce PSD și ALDE au refuzat să se ducă la Palatul Cotroceni pentru a semna „Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României”, un document prin care semnatarii îşi iau, în scris, angajamentul de a respecta şi promova valorile europene, dar şi pe cele ale statului de drept. – DETALII AICI