PSD mai dă o palmă românilor din străinătate: Îl propune vicepremier chiar pe Titus Corlățean, omul care a umilit Diaspora în 2014. Explicațiile lui Dăncilă

PSD mai dă o palmă românilor din străinătate: Îl propune vicepremier chiar pe Titus Corlățean, omul care a umilit Diaspora în 2014. Explicațiile lui Dăncilă
Foto: Inquam Photos

Viorica Dăncilă a încercat miercuri, din nou, să justifice decizia de a-l numit pe Titus Corlăţean în funcția de vicepremier pentru Parteneriate Strategice.

Hotărârea este una extrem de controversată, în contextul în care Guvernul PSD-ALDE a organizat atât de prost alegerile de duminică, încât zeci de mii de români din diaspora au stat ore în șir la cozi pentru a vota, iar mulți dintre ei nici nu au mai apucat. Exact așa cum s-a întâmplat la alegerile din 2014, când responsabil era fix Titus Corlățean.

Atunci, în ciuda cererilor venite de la Opoziție și de la românii din diaspora privind creșterea numărului de secții de votare, Corlățean a refuzat. În cele din urmă, în urma presiunilor și a scandalului uriaș care nu putea fi stins și afecta șansele lui Victor Ponta în turul II la prezidențiale, Corlățean a demisionat. A fost urmat de Teodor Meleșcanu, care nu a făcut însă schimbări majore în organizarea votului.

”Am votat pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice pe Titus Corlățean, care are experiență în acest domeniu”, a anunțat Dăncilă, marți seară.
Întrebată cum poate să numească tocmai un om considerat vinovat pentru organizarea proastă a votului din Diaspora din 2014, premierul a răspuns: ”Portofoliul pentru parteneriat strategic nu are niciun fel de legătură cu votul din Diaspora”.

Miercuri, ea a venit cu alte precizări: ”Numirea lui Titus Corlăţean este pentru vicepremier pe parteneriate strategice, în locul Anei Birchall. Eu consider că Titus Corlăţean are experienţă privind politica externă şi cred că experienţa domniei sale trebuie folosită. Nu are nicio legătură acest aspect, nu are în portofoliul său dreptul la o decizie legată de alegeri, de secţii de votare”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt