Puiu Haşotti: În cazul colaborării Parlament-Guvern-Preşedinţie pe subiectul Schengen orice interes de partid dispare

Puiu Haşotti: În cazul colaborării Parlament-Guvern-Preşedinţie pe subiectul Schengen orice interes de partid dispare

Liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti a precizat, marți, că în cazul colaborării Parlament-Guvern-Preşedinţie pe subiectul Schengen „orice interes de partid dispare”, din moment ce este vorba de interesul naţional. Totodată,  liberalul a declarat, la finalul discursului preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, că o revocare a lui Relu Fenechiu din Guvern se va face în momentul unei decizii a instanţei.

„A fost un discurs cu nişte chestiuni pe care le ştiam de mult timp, nu a fost nimic deosebit, nimic surprinzător, a fost ca un fel de porunci ale lui Moise pe care le ştiam deja cu toţii – nişte lucruri comune. (…) Intrarea în Schengen este un deziderat naţional, este o chestiune care ţine de interesul naţional. Din păcate acest subiect este cel puţin până la ora actuală excesiv de mult politizat”, a susţinut Haşotti, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte situaţia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, liderul sentorilor PNL a afirmat că la nivelul conducerii PNL „nu poate decât să se uite la textul legii”, care nu permite revocarea decât în momentul unei condamnări definitive.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, într-un discurs pe teme de politică externă, în Parlament, că apartenența la UE reprezintă șansa noastră de prosperitate în viitor și trebuie să ne concentrăm pe atingerea obiectivelor pentru aprofundarea procesului de integrare. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe