"Punem punct <bisericuțelor>". Cristian Bușoi: PNL București are nevoie de unitate pentru a reuşi la parlamentare

"Punem punct <bisericuțelor>". Cristian Bușoi: PNL București are nevoie de unitate pentru a reuşi la parlamentare

PNL București pornește de astăzi cu o nouă echipă completă : Cristian Busoi, președinte; Adriana Săftoiu, prim-vicepreședinte; Ovidiu Raețchi,vicepreședinte; Costică Canacheu, secretar-general, la care se vor adaugă președinții de sectoare și președinții organizațiilor speciale.

"PNL București are nevoie pentru alegerile parlamentare ca toţi membri organizației să se implice, să încheiem disputele interne şi să ne concentrăm pe opoziția față de PSD și pe atragerea de oameni noi spre PNL", a declarat Cristian Bușoi.

"Este doar o modalitate de lucru în PNL București: în echipa PNL București. “Pe cont propriu” sau „pe bisericuțe” nu mai există", adaugă europarlamentarul.

Ca președinte de organizație, Bușoi transmite că nu vor exista două tipuri de activiști: "activişti de aer condiționat, care mută hârtii și activiştii de teren, care aleargă după voturi şi plătesc nemulţumirile publicului".

Președintele PNL București spune că sei care au întâietate în organizație sunt cei care muncesc pe teren, sunt cunoscuți de către bucureşteni, atrag voturi, "iar dacă sunt mai noi în politică, cu atât mai bine".

"În PNL București, avem nevoie să înțelegem cu toţii că dacă vrem să ajungem în Parlament și la Guvernare trebuie și să convigem un electorat pe care nu l-am convins la locale și care, deși ne-a susținut, s-a desprins de noi treptat, de aproape un an. Acesta este adevărul și nu va fi ușor", mai spune Cristian Bușoi.

PNL București se va deschide spre exterior și vom aduce și oameni noi în partid, din societatea civilă, promite noul președinte.

"Dar asta nu înseamnă că aruncăm peste bord oamenii care au muncit și nici că, de mâine, dacă aducem oameni noi, scorul partidului va crește peste noapte. Avem nevoie de realism și planificare pentru că avem competiţie într-un context în care oamenii sunt sătui de politică, iar PSD va face tot ce poate să se consolideze", adaugă acesta

PNL are un singur adversar: PSD, afirmă Cristian Bușoi, iar PNL este singura opoziţia puternică la PSD, adaugă acesta.

"PNL trebuie să facă opoziție dură, dar cinstită, cu specialişti şi soluţii, nu doar cu vorbe. Susținem ce-i bun, dar desființăm tot ce iroseşte resurse şi timp fără să producă nimic pentru oraș.

Avem nevoie cu toţii în PNL Bucureşti să înțelegem un lucru : bătălia la parlamentare va fi despre soluţii de guvernare centrală şi locală şi despre ce partid duce mai bine mesajul său către oameni şi pentru asta este nevoie majoră de opoziție față de PSD și de primarul Firea", conchide Cristian Bușoi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:44 - Scene teribile în Dolj, unde un bărbat și-a agresat soția și fiul în plină stradă. Nici polițiștii nu au scăpat de furia agresorului
12:42 - Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au tamponat într-o gară din Barcelona
12:26 - Amenzi usturătoare pentru românii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar. Condițiile legale pentru tăierea porcului în 2022
12:25 - Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere să se formuleze în Consiliul JAI de joi, prin vot, o decizie pentru România. Hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă (VIDEO)
12:20 - SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia