Radu Banciu: Numirea lui Meleșcanu la MAE e un calcul „inter-electoral”. Dacă îl iei tare, nici nu știe unde a fost numit (VIDEO)

Radu Banciu: Numirea lui Meleșcanu la MAE e un calcul „inter-electoral”. Dacă îl iei tare, nici nu știe unde a fost numit (VIDEO)
Foto: B1 TV

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, luni seară, demisia lui Titus Corlățean de la șefia Ministerului Afacerilor Externe, după scandalul legat de primul scrutin al prezidențialelor în diaspora, și numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea ministerului.

„Corlățean a demisionat azi din prea multă onoare și prea multă demnitate. Dacă Băsescu n-ar fi fost o asemenea jigodie, Titus Corlățean era azi bine-mersi și am fi avut alegeri normale în turul doi. Numai că Băsescu fiind anti-român, un cetățean lipsit de scrupule, Corlățean nu l-a mai înghițit pe acest vierme al societății românești și și-a prezentat demisia de onoare. România a fost confundată cu Burkina Faso la aceste alegeri atât de prost organizate, încât oamenii au început să protesteze. Corlățean a demisionat cu o săptămână mai târziu, tocmai ca să nu mai dea timp celui care va veni să organizeze bine alegerile. Sigur, aici vorbim de ceva cusut cu ață albă”, afirmă realizatorul TV.

Banciu comentează și numirea lui Meleșcanu la șefia MAE, despre care spune că este doar un calcul „inter-electoral”.

„A venit tristul ăsta de Meleșcanu, un cetățean opac, ieșit de mult din scena de interes public. Este de paie plasat la MAE, dacă îl iei tare nici nu știe unde a fost numit. Evident că este o alegere nemeritată și ilogică, dar s-a mers pe faptul că este un om rutinat, care a avut cândva o anumită greutate. Poate e și dovada unei înțelegeri electorale. Doar calcule inter-electorale, între turul 1 și 2, menite să descumpănească populația, nicidecum să-i vină în ajutor”, adaugă jurnalistul.

Banciu, despre numirea lui Meleșcanu la MAE