Raluca Turcan: Liviu Dragnea nu-i permite premierului Viorica Dăncilă să le vorbească românilor

Raluca Turcan: Liviu Dragnea nu-i permite premierului Viorica Dăncilă să le vorbească românilor

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, i-a solicitat lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, să „îi permită” premierului Viorica Dăncilă să spună românilor „ce se întâmplă cu ţara, la dezbaterea Parlamentului „Ora Guvernului”.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL susţine că „este nefiresc” ca Parlamentul să nu slujească populaţia şi este de părere că interesele cetăţenilor „sunt afectate de haosul economic, de toate modificările făcute în plan economic, de pierderea fondurilor europene, de lipsa banilor pentru investiţii publice”, informează Hotnews.

„Liviu Dragnea nu-i permite premierului Viorica Dăncilă să le vorbească românilor de la tribuna Parlamentului, asta e singura concluzie. PNL a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor că în baza regulamentului în prima zi de luni a fiecărei luni premierul să vină la «Ora Guvernului» şi să explice românilor ce se întâmplă cu ţara, încotro merge ţara. Invitaţia noastră a fost făcută către conducerea Camerei pentru a veni premierul României. Invitaţia se numeşte simplu: cu permisiunea domnului Liviu Dragnea, doamna premierul Dăncilă să vină să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică. Este o solicitare firească, pe care o aşteaptă foarte multă lume. Parlamentul, din păcate, în ultima perioadă, s-a transformat în locul unde fie se tranşează nişte urgenţe improvizate de către actuala guvernare pentru a mai cârpi din promisiunile nefondate făcute în campania electorală, fie în forul unde încearcă să controleze justiţia şi să-şi apere penalii. Suntem pe locul cel mai de jos ca procent al investiţiilor publice, în condiţiile în care actualul Guvern se laudă cu creştere economică. Intrebarea PNL este: unde sunt banii din creşterea economică? Unde se duc ei, dacă în investiţii publice nu, dacă în cofinanţarea fondurilor europene nu, dacă nu în atragerea investitorilor privaţi nu? Este clar că în momentul de faţă suntem concentraţi doar pe partea de cheltuieli, care trebuie suportate până la un anumit prag, atât cât România să nu fie îngenuncheată prin generaţiile viitoare şi să ajungă într-o incapacitate de a mai susţine aceste cheltuieli. Primarii sunt pur şi simplu îngenuncheaţi, preşedinţii de CJ îngenuncheaţi.Îi atragem atenţia în mod public preşedintelui Camerei Deputaţilor să abandoneze unicul scop pe care îl are de când ocupă această funcţie, şi anume să-şi spele dosarul de corupţie, şi să se concentreze pe problemele reale ale românilor. Să vină şi domnia sa la tribuna Parlamentului, dar în special să-i permită omului pe care l-a pus, pentru că îi este fidel, în fruntea Guvernului României să vină şi să prezinte cifre, situaţii, astfel încât românii să anticipeze ce urmează să li se întâmple în zilele următoare”, a declarat Turcan.