Raluca Turcan: Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale

Raluca Turcan: Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale
Foto: gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, joi, că Guvernul a decis să redeschidă apelul pentru dotări şi echipamente medicale. Liderul PNL a mkai precizat că bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane euro.

Raluca Turcan: Finanţăm, din bani europeni, suplimentarea numărului de unităţi medicale mobile pentru diagnostic şi tratament al cazurilor de COVID

Vicepremierul raluca Turcan anunță, joi, că Executivul Orban va finanța din bani europeni, suplimentarea numărului de unităţi medicale mobile pentru diagnostic şi tratament al cazurilor de COVID-19.

Raluca Turcan a anunţat că Guvernul a decis să redeschidă apelul pentru dotări şi echipamente medicale în aşa fel încît Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, „spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile”.

“Finanţăm, din bani europeni, suplimentarea numărului de unităţi medicale mobile pentru diagnostic şi tratament al cazurilor de COVID. Guvernul a decis, în ultima şedinţă, redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile.”, transmite Turcan într-o postare pe facebook.

Vicepremierul a adăugat că bugetul limită este de 82 milioane euro şi că până pe 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare 297 de cereri în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală.

“Bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro:

– 52 de milioane euro pentru investiţii în spitale mobile şi unităţi mobile de terapie intensivă realizate de IGSU;

– 30 de milioane de euro pentru unităţi modulare de terapie intensivă şi intermediare ataşate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor de urgenţă, institutelor medicale de urgenţă din Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Vrancea şi Bacău.

Până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare 297 de cereri în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală. Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanţării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile