Raluca Turcan: Cum se va putea uita ministrul educației în ochii celor peste 40.000 de elevi care nu au trecut de Evaluarea Națională, când știe că nu a făcut nimic pentru calitatea învățământului?

Raluca Turcan: Cum se va putea uita ministrul educației în ochii celor peste 40.000 de elevi care nu au trecut de Evaluarea Națională, când știe că nu a făcut nimic pentru calitatea învățământului?
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

Rezultatele slabe obținute de elevi la aevaluarea națională din acest an sunt o consecință a dezastrului din educație, susține prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, care o acuză pe Ecaterina Andronescu că “nu a făcut nimic în acest sens”.

Cifrele arată că aproape o treime dintre elevii de clasa a VIII-a au absentat sau au avut media mai mică de nota 5 la Evaluarea Națională. Mai exact, aproape unul din trei elevi – sau echivalentul populației unui oraș de mărimea municipiului ialomițean Slobozia, potrivit Edupedu.ro. (Detalii AICI)

BRIGITTE SFĂT E ÎN DOLIU: L-A GĂSIT MORT! SE UITA SPRE TAVAN CÂND A ÎNCETAT

“Cifrele sunt șocante: unul din trei elevi de clasa a VIII-a nu a luat peste nota 5 la Evaluarea Națională sau nu s-a prezentat la examene.

Ministrul educației nu a făcut nimic pentru a-i ajuta să obțină o diplomă la final de ciclu școlar. A promis școli noi, curate și sigure, dar nu a făcut nimic în acest sens. A promis toalete și apă curentă, dar au rămas la nivel de declarații. A promis programe remediale, dar nu a prevăzut nici bani și nici nu a angajat profesori pentru aceste cursuri de ajutorare a elevilor aflați în risc de abandon sau corigență”, transmite Turcan.

INCENDIAR! LOREDANA CHIVU S-A DEZBRĂCAT PENTRU UN MANELIST CELEBRU! IMAGINI INTERZISE CARDIACILOR (GALERIE FOTO)

Deputatul liberal amintește că PNL a depus trei proiecte legislative pentru “a încuraja elevii să participe la cursuri, să învețe mai bine și să obțină o diplomă la final de ciclu școlar:

1. Generalizarea programului ”Școală după Școală” – prin care fiecare elev va primi un tichet în valoare de 400 de lei pentru a-și achita un program de tipul ”After-School”;

2. Generalizarea unui program de alimentație sănătoasă în școli. Astfel, în loc de un corn fără gust și un lapte expirat, elevii să poate beneficia de un pachet alimentar în valoare de 10 lei (masă caldă sau un pachet diversificat acolo unde nu există cantine/săli de mese);

DISPERARE LA PRO TV! CABRAL E LA PĂMÂNT! A FOST CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! IMAGINI GREU DE PRIVIT (FOTO)

3. Stoparea ”Fenomenului Brăila”, prin care unii profesori le interzic elevilor cu rezultate slabe să se prezinte la evaluarea finală. Prin acest proiect de lege impunem o serie de evaluări ale școlilor în care nu se înscriu elevii la examenele de evaluare finală și un program de sprijin la învățare pentru elevii din ultimii doi ani terminali.”

“Doamna ministru, proiectele sunt în dezbatere parlamentară și pot fi adoptate foarte curând! Dacă nu ați reușit să faceți nimic pentru elevii din școli, atunci ați putea măcar să susțineți proiectele noastre.

DRAMĂ ÎN SHOWBIZ! VIOREL LIS E GATA! OANA A PREGĂTIT POMANA! IMAGINI SFÂȘIETOARE

Așteptăm din partea dumneavoastră să vă mobilizați colegii din PSD și ALDE pentru un vot favorabil inițiativelor noastre, în Parlament! Altfel, școala va debuta în luna septembrie cu stângul… așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani”, conchide liderul PNL.