Raport pozitiv pentru arestarea deputatului Ioan Adam în Comisia Juridică: PSD va da aviz favorabil

Raport pozitiv pentru arestarea deputatului Ioan Adam în Comisia Juridică: PSD va da aviz favorabil
Foto: obiectivbv.ro

Comisia juridică a dat marți raport pozitiv pentru arestarea deputatului PSD Ioan Adam, lucru pe care procurorii l-au cerut în urmă cu mai bine de o lună. DNA îl acuză pe parlamentar de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat şi cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Totodată, PSD va vota pentru arestarea lui Ioan Adam, dar și a lui Mircea Roșca (PNL) și Ion Diniță (PC), a precizat pentru B1 TV deputatul PSD Florin Iordache.

Cererile ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputaților Ioan Adam (PSD), Mircea Roșca (PNL) și Ion Diniță (PC) se vor discuta și vota marți în plenul Camerei Deputaților.

„În cursul zilei de astăzi (marti – n.r.) se vor discuta și supune la vot pe rând cele trei propuneri de ridicare a imunităților, respectiv domnului Diniță, domnului Adam și domnului Roșca, rapoartele Comisiei juridice fiind gata”, a declarat secretarul Camerei Deputaților Ion Ciolacu, la finalul Biroului permanent, potrivit HotNews.

Parchetul a solicitat încuviinţarea arestării preventive a lui Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor. Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, după ce a demisionat din Parlament.

Hebenciuc e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței. Concret, social democratul e suspectat că s-a folosit de influenţa politică la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Bacău și a celor de la nivel central, pentru a obţine 12.000 de hectare de pădure. În acelaşi dosar, Ilie Sârbu e cercetat penal, pentru folosirea influenței din poziţia de conducere în PSD și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Pentru a-şi atinge scopul, politicianul a încercat în mod direct sau prin interpuşi să-i determine pe judecătorii Gabriel Uţă şi Ordog Lorand Andraş, de la Tribunalul Covasna, să admită un recurs prin care dreptul de proprietate, asupra a 43.000 de hectare de teren forestier și de teren agricol, situate în judeţul Bacău, să fie restituit în defavoarea Romsilva.

Cel care se ocupa efectiv de negocieri era deputatul Ioan Adam, potrivit DNA.

Tags: