Război între Palate. Iohannis: "Este obsedat"/ Tăriceanu: "Sunteți rezultatul forțelor oculte" (VIDEO)

Război între Palate. Iohannis: "Este obsedat"/ Tăriceanu: "Sunteți rezultatul forțelor oculte" (VIDEO)

Şeful Senatului i-a raspuns joi seară lui Klaus Iohannis care l-a calificat drept "obsedat" pe liderul ALDE dupa atacurile acestuia l-a adresa binomului DNA-SRI. "Sunteți rezultatul forțelor oculte", i-a transmis Calin Popescu Tăriceanu într-o scrisoare deschisă.

"Încep prin a exprima regretul meu cu privire la atacul pe care l-ați lansat la adresa mea ca președinte al Senatului, total nepotrivit pentru demnitatea unui președinte al țării, atât ca limbaj, cât și ca argumentație", își începe președintele Senatului comunicatul de presă.

Președintele Senatului e foc si pară. Anunță ca nu acceptă starea de nervozitate a șefului statului, generată de criticile aduse acestuia.

"Eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi, și nici de alte instrumente utilizate de "statul paralel" pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viața publică a adversarilor dumneavoastră politici", susține Tăriceanu.

Șeful statului l-a calificat drept "obsedat" pe liderul ALDE după atacurile acestuia la adresa binomului DNA-SRI.

"În România nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și cu certutidine nu există în România un stat paralel. Să știți că o vreme am mai urmărit declarațiile domnului menționat de dumneavoastră, care a fost și prim-ministru, a avut abordări câteodata interesant de urmărit. Dar de la o vreme încoace, credeți-mă, nu mai urmăresc afirmațiile acestui domn, fiindcă au devenit din ce în ce mai ciudate. Câteodată se creează impresia că este puțin obsedat. Ori persoane puțin obsedate nu fac bine politicii. Și culmea, aceste abordari foarte ciudate au apărut cu intensitate de când procurorii l-au deferit justiției pe acest domn", a afirmat, joi, Iohannis, într-o conferință de presă.

Război între Palate. Iohannis: "Este obsedat"/ Tăriceanu: "Sunteți rezultatul forțelor oculte"

#DIRECT_ONE_isuzte#

Tăriceanu a taxat imediat declarația șefului statului.

"Dumneavoastră sunteți produsul acestor forțe, având rolul de a executa întocmai și la timp planurile oculte ale "statului paralel". Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Ați fost ales de "statul paralel" să câștigați alegerile pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale și, deci, ușor de manevrat de cei care controlează cu adevărat "statul paralel".", a replicat Tăriceanu.

Tăriceanu mai acuză că "statul paralel" a mai încercat să-l reducă la tăcere, dar n-a reușit și completează că el nu face bine politicii promovate de șeful statului. Totodata, îl acuză pe Iohannis că nu dorește o justiție independentă de politic.

"Sunteți mulțumit de activitatea DNA sub conducerea Laurei Kovesi, nu vă deranjează toate abuzurile dovedite, nu vă deranjează încălcarea brutală a drepturilor omului etc. Țineți neapărat să fiți în continuare cel care numește în funcții pe șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ, ca să puteți controla Justiția.(…) Fără acest "stat paralel", nu aveți nici o șansă să supraviețuiți politic. (…) Pe de o parte, declarați că aveți încredere în CSM, dar pe de altă parte, nu vreți să cedați controlul asupra Justiției. Această atitudine duplicitară chiar face rău politicii", mai spune Tăriceanu care îi promite președintelui că va lupta să distruga "statul paralel" și va afla care sunt mecanismele acestui sistem.

Urmăriți B1TV.ro și pe