Reacția USL la criticile Comisiei Europene. Chiuariu: Barroso și Băsescu, niște „politruci”. Raportul MCV e o jignire pentru români

Reacția USL la criticile Comisiei Europene. Chiuariu: Barroso și Băsescu, niște „politruci”. Raportul MCV e o jignire pentru români

Tudor Chiuariu, deputat al Partidului Național Liberal și fost ministru al Justiției, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, că Jose Manuel Barroso și Traian Băsescu sunt niște politruci, iar raportul MCV este o jignire pentru magistrații și polițiștii români.

Domnul Barroso uită că nu are a se amesteca onor. Curtea Constituțională în treburile interne ale Parlamentului, așa cum nici Parlamentul nu se amestecă în regulile de funcționare interne ale Curții. E tot parte a principiului separației puterilor pe care Comisia îl invocă, dar nu înțelege cum să-l aplice,” a afirmat deputatul.

Declarația lui Chiuariu a fost făcută la sediul USL, fiind asumată de această formațiune politică aflată la guvernare. Ea vine după ce raportul MCV privind România, publicat de Comisia Europeană, a criticat tendința de ingerință în justiție a Guvernului Ponta, precum și activitatea Parlamentului român, care acoperă corupția.

Fostul ministru al Justiției s-a declarat întristat de „aspecte nedrepte” ale unor părți politice ale raportului Comisiei Europene.

 „E trist, e regretabil că munca a mii de oameni care lucrează în sistemul judiciar e practic anulată, e pusă între paranteze, de interesele politice ale domnului Băsescu și ale acoliților lui interni și externi. E trist că noile generații de magistrați români, atașați valorilor și instrumentelor europene, au devenit batjocura unor politruci ca Barroso și Basescu,” a mai adăugat Chiuariu.

Deputatul a afirmat și că raportul politic este o „jignire” pentru magistrații români, care pun în aplicare mandate de arestare europene, pentru politiștii români, care își riscă viața pe tot teritoriul UE pentru a lupta împotriva crimei organizate.

Prin acest raport politic, Mecanismul de Cooperare și Verificare a devenit o armă împtriva poporului român. Nu-i vedem beneficiul, din moment ce nu există niciun indicator care să ne spună că Justiția nu ar fi functionat la fel în absența lui, dar este evident în același timp că este folosit în cele mai obscure, josnice moduri, ca manifest electoral, când e nevoie ca aceia care ne-au adus la sărăcie și corupție să își păstreze funcțiile,” a spus acesta, numind raportul „un levier cu care încercă să ne dea peste mână”.

Chiuariu a mai spus și că, în conformitate cu o notă de subsol a raportului, „70% dintre români consideră că în regimul domnului Băsescu, în ultimii 3 ani de zile, corupția a crescut în România.

Tudor Chiuariu: Barroso și Băsescu sunt niște politruci

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21689').select();" id="embed_text_21689" />