Relansarea relației tradițională de prietenie, scopul premierului Dacian Cioloş în cadrul vizitei sale pe continentul asiatic

Relansarea relației tradițională de prietenie, scopul premierului Dacian Cioloş în cadrul vizitei sale pe continentul asiatic
Foto: click.ro

Premierul Dacian Cioloș începe luni un turneu asiatic. El va ajunge prima dată în Vietnam în perioada 11-14 iulie, pentru ca mai apoi să meargă în Mongolia, unde va lua parte la Eummit-ul ASEM în perioada 15-16 iulie.

Cu ocazia vizitei în Vietnam, premierul vrea să relanseze "relaţia tradiţională de prietenie'' dintre cele două ţări.

"Obiectivele principale ale vizitei sunt, pe de o parte, reluarea contactelor la nivel politic cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est şi, pe de altă parte, recuperarea pieţelor tradiţionale pentru exportatorii români, alături de încurajarea investiţiilor în ţara noastră", anunţă Guvernul.

Împreună cu o delegație de peste 20 de persoane din mediul de afaceri din România, Dacian Cioloș va participa la Forumul Economic România-Vietnam.

''Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun şi eventuale colaborări pe alte pieţe, fie europene, fie asiatice. În timpul vizitei, este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniul educaţiei şi, respectiv, al culturii, în vederea facilitării şi dezvoltării relaţiilor la nivel social, precum şi a mai bunei cunoaşteri reciproce'', potrivit sursei citate.