Relu Fenechiu: Crin Antonescu a decis ca Iohannis să fie candidatul PNL la alegerile prezidențiale

Relu Fenechiu: Crin Antonescu a decis ca Iohannis să fie candidatul PNL la alegerile prezidențiale
Foto: cronicadeiasi.ro

Crin Antonescu ar fi decis ca primarul Sibiului Klaus Iohannis să fie cel care să candideze la alegerile prezidenţiale din această toamnă. Este părerea fostului ministru liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat pentru corupţie în dosarul Transformatorul, şi care trimite mesaje din ce în ce mai dese de după gratii. Fenechiu a mai spus că ruperea USL-ului nu a fost o decizie înţeleaptă însă vede cu ochi buni fuziunea liberalilor cu PDL.

„Decizia ca domnul Klaus Iohannis sa fie candidatul PNL i-a aparţinut lui Crin Antonescu. Nu vom şti niciodată daca a fost o alegere buna sau nu. Daca va câotiga preoedin?ia, toata lumea va spune ca a fost o decizie buna, iar daca o va pierde, vor fi unii care vor spune ca, daca ar fi candidat Crin Antonescu, ar fi câștigat”, a afirmat Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Fenechiu a mai spus că îl cunoaşte de prea puţin timp pentru a face aprecieri la adresa lui Klaus Iohannis.Fostul ministru liberal al Transporturilor  spune că în puţinul timp în care au interacţionat, canddiatul ACL l-a prezidenţiale i-a lăsat o impresie bună şi că poate fi o soluţie de viitor. Însă chiar şi aşa, recunoaşte ReluFenechiu, ruperea Uniunii Social Liberale nu a fost o idee bună.

„Problema este că viitorul PNL nu se poate rezuma la Klaus Iohannis. Dumnealui, dacă ajunge sau nu preşedinte, rămâne o persoană cu o ţinută politică de prim rang. Problema cred că o reprezintă oamenii care sunt astăzi în prim-planul scenei liberale.(…) Îmi menţin părerea că destrămarea USL nu a fost cea mai fericită alegere. Totuşi, după destrămare, consider că fuziunea cu PDL pentru realizarea unei forţe politice puternice şi unice de dreapta a fost o decizie înţeleaptă”, a explicat fostul ministru.