RISE Project promite noi dezvăluiri despre Dan Barna: „Urmează un scurt proces de fact-checking” (VIDEO)

RISE Project promite noi dezvăluiri despre Dan Barna: „Urmează un scurt proces de fact-checking” (VIDEO)
Foto: facebook.com/DanBarnaUSR

Jurnaliștii de la RISE Project promit noi dezvăluiri despre Dan Barna, prezidențiabilul USR. Pe pagina de Facebook a fost publicta un video cu o serie de declarații ale candidatului USR, sub titlul ”Ascultă cu atenție. Urmează un scurt proces de fact-checking pe www.riseproject.ro”.

În luna octombrie, Rise Project a publicat o anchetă despre modul în care Barna ar fi supervizat mai multe ilegalităţi. Conform Rise Project ar fi vorba despre mai multe fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Atenţionat că vine „furtuna” dinspre Rise Project, Barna a declarat înainte de publicarea materialului că „a contribuit la reușita a zeci de proiecte și că a ajutat autorități publice, ONG-uri și companii care au avut nevoie de fonduri.

Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Barna are în spate o serie lungă de eșecuri, care au costat aproape șase milioane de euro. Printre acestea se numără un proiect ce era destinat persoanelor cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane, sub pretextul facerii de bine.
Jurnaliştii Rise Project mai scriu că la bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna a fost profitabil doar pentru prezidenţiabilul USR, în timp ce oameni aflați în necaz au câştigat doar pe hârtie.

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în luna octombire în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna. Astfel, procurorii au deschis dosar penal in rem, cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene.

RISE Project promite noi dezvăluiri despre Dan Barna: „Urmează un scurt proces de fact-checking”