România se află printre ţările Uniunii Europene cu cea mai mică rată de vaccinare a vârstnicilor împotriva gripei

România se află printre ţările Uniunii Europene cu cea mai mică rată de vaccinare a vârstnicilor împotriva gripei

România se află printre ţările UE cu cea mai mică rată de vaccinare a bătrânilor împotriva gripei. Datele publicate marţi de către Oficiul European de Statistică(Eurostat) arată că cea mai scăzută rata de vaccinare din Uniunea Europeană împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a înregistrat în 2018 în: Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Lituania şi România.

În 2018, în rândul celor 23 de state membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, există diferenţe semnificative în privinţa ratei de vaccinare împotriva gripei: aproape şapte din zece persoane de 65 de ani şi peste (69%) erau vaccinate în Irlanda, iar rate uşor mai reduse se înregistrau în Olanda (63%), Portugalia (61%, date din 2017) şi Belgia (59%).

Cele mai scăzute rate de vaccinare împotriva gripei se înregistrau în 2018 în Letonia (7,7%), Estonia (10,2%), Slovacia (12,5%), Slovenia (12,9%), Lituania (14,8%) şi România (20,8%), potrivit raportului citat Agerpres.

Vaccinarea împotriva gripei este una dintre cele mai eficiente metode de a ne proteja împotriva virusului, iar în statele membre UE sunt în vigoare diverse politici pentru a face vaccinurile mai accesibile populaţiei.

Pentru cele mai multe persoane, iarna este perioada cea mai drastică când foarte mulţi se îmbolnăvesc. Gripa se manifestă diferit de la o persoană la alta. Pentru unii durează o săptămână, maxim două şi o duc pe picioare, iar pentru alţii cum sunt persoanele în vârstă sau cei care suferă de boli cronice, efectele pot fi mult mai grave.

Se estimează că proporţia populaţiei UE de 65 de ani sau peste, care este vaccinată împotriva gripei, a scăzut de la 50% în 2011 la 41% în 2018.

Ultima oră
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori