Sebastian Burduja: „România este în urmă la capitolul digitalizare. Suntem ultimii în UE”

Sebastian Burduja: România este în urmă la capitolul digitalizare. Suntem ultimii în UE
Foto: Facebook @ Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, a declarat duminică seara pentru B1 TV, în emisiunea Selectiv, cu Dan Bucura, că România este în urmă la capitolul digitalizare:

„Este cert că suntem în urmă. Acum două săptămâni am avut o prezentare privind viziunea asupra mandatului meu și am început cu un diapozitiv pe care am scris cifra 27. Este locul pe care România îl ocupă din păcate în toate topurile, și la digitalizare, și la bani alocați cercetării și la inovare. Deci suntem ultimii. Asta e realitatea.

Sunt țări mai mici și mai agile cum este Republica Moldova care sunt mult peste noi la digitalizare.

La capitolul viteză a conexiunii ne mai spălăm puțin obrazul. Aici suntem pe locul 10.”, a declarat Sebastian Burduja.

Acesta explică în ce constă digitalizarea:

„Digitalizarea implică digitalizarea serviciilor publice. De câte ori avem de a face cu statul să o facem de la noi de acasă, să nu mai mergem pe la tot felul de ghișee. Ea necesită multe lucruri în spate. Fiecărui stat trebuie să dea fiecărui cetățean o identitate digitală unică și verificabilă. Avem un proiect european în derulare, are termen toamna anului viitor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest