Ședința CCR s-a încheiat: Crin Antonescu rămâne președinte interimar. Revocările lui Blaga și Anastase, constituționale

Ședința CCR s-a încheiat: Crin Antonescu rămâne președinte interimar. Revocările lui Blaga și Anastase, constituționale
Foto: adevarul.ro

Ședința Curții Constituționale, în cadrul căreia s-au analizat revocările lui Vasile Blaga și Roberta Anastase din fruntea Senatului și respectiv Camera Deputaților, dar și legea care restrânge atribuțiile CCR, s-a încheiat, judecătorii considerând că revocarea lui Blaga și Anastase este constituțională și că procedura de suspendare a lui Băsescu a fost respectată.

Magistrații au hotărât, în ceea ce privește restrângerea atribuțiilor CCR, că modificarea legii în acest sens a fost neconstituțională.

Vezi AICI mai multe detalii despre modificarea Legii CCR de către USL.

În ceea ce privește revocarea din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase, Curtea a stabilit că plângerile acestora sunt inadmisibile, revocarea fiind astfel constituțională.

Vasile Blaga a fost înlocuit de Crin Antonescu în fruntea Senatului, în timp ce Roberta Anastase a cedat șefia Camerei Deputaților în favoarea lui Valeriu Zgonea.

AICI poți să vezi mai multe detalii despre revocarea lui Blaga și Anastase.

CCR a mai judecat și plângerea lui Traian Băsescu privind conflictul dintre Parlament și președinte, această cerere fiind considerată inadmisibilă.

Astfel, în urma acestor decizii, Crin Antonescu va rămâne președinte interimar, iar demiterea sau rămânerea în funcție a lui Traian Băsesuc urmând să fie decisă la referendumul din 29 iulie.

Tags: